Google vill att Play Butik endast ska bestå av appar

Google-appen © © Brett Jordan / Unsplash

Med Spela butik, verkar Google vara fast besluten att genomföra en större rengöring. Efter tillkännagivandet om borttagandet av avsnittet “Filmer och TV” för flera veckor sedan säger sektionen definitivt adjö till butiken.

Kom ihåg att vi för en tid sedan informerade dig om att Play Butik snart kommer att uppleva vissa förändringar, särskilt med den permanenta borttagningen av avsnittet “Filmer och TV”. Och som hade meddelats, nu vidtar Google åtgärder.

Avsnittet “Filmer och TV” flyttas

Hemsidan Android Police berättar att Mountain View-företaget just har uppdaterat supportsidan där vi varnades i mars förra året om att avsnittet snart skulle tas bort från Play Store. I den här uppdateringen får vi veta att filmer och tv-program för närvarande tas bort från Google Play. För de som fortfarande kan komma åt denna sektion för närvarande, vet att en banner kommer att dyka upp på din smartphone eller surfplatta för att informera dig om de ändringar som görs.

Om avsnittet “Filmer och TV” tas bort från Play Butik är det inte nödvändigtvis dömt att försvinna helt. Det kommer faktiskt att överföras till Google TV-applikationen. Därifrån kommer du att kunna hitta allt innehåll du redan har köpt eller hyrt, samtidigt som du kan skaffa nytt.

Med Google TV-applikationen vill den amerikanska jätten erbjuda en optimal användarupplevelse och på så sätt underlätta bland annat innehållsrekommendationer. Hur som helst, och som vi redan nämnde förra mars, är det allt tydligare att Google vill göra sin Play Store till en virtuell plats som enbart består av applikationer. Det skulle därför inte vara förvånande att se de få återstående rubrikerna avdunsta snart…

Om samma ämne:
Använder du flera Android-enheter? Du kanske gillar den här uppdateringen av Google Play Butik

Källa: Android Police

Relaterade Artiklar

Back to top button