Google varnar för brådskande säkerhetskorrigering: Uppdatera Chrome nu

Det finns ett gammalt talesätt som säger att om “du inte är först, är du sist.” Google har tagit det till det yttersta med sin Chrome-webbläsare. Det slår konkurrenterna genom att äta mer system-RAM. Chrome använder massor av diskutrymme, men Google hävdar att det är den snabbaste webbläsaren.

Google är också känt för att släppa många Chrome-uppdateringar under korta perioder. Dessa uppdateringar innehåller vanligtvis säkerhetskorrigeringar för att stoppa cyberbrottslingar från att dra nytta av kända brister.

Du gissade det. Det är dags att uppdatera Chrome igen. Läs vidare för att få den senaste uppdateringen för att skydda dina enheter.

Här är bakgrunden

I år har Google varit tvungen att släcka bränderna från tre zero-day bedrifter. Tidigare brister fakturerades alla som en nödsituation eller kritiska för användarna.

Den senaste uppdateringen korrigerar över 30 sårbarheter. Nu till de dåliga nyheterna: sju har hög risk, och 14 rankas medellång i svårighetsgrad.

Din dagliga dos av teknisk smart

Lär dig tekniska tips och tricks som bara proffsen känner till.

Som vanligt avslöjade Google inte hur hackare kan stjäla din data genom bristerna. Men vi vet att de flesta av bristerna hänför sig till Use After Free (UAF) operationen i Chromes kodning.

Hackare kan använda en UAF-exploatering för att tunnla sig igenom programvarans minne för att leverera skadlig programvara till din dator. UAF-operationer har brutit mot Chrome 65 gånger i år.

Vad du kan göra åt det

Det bästa sättet att hålla sig skyddad är att uppdatera Chrome så snart som möjligt. Metoden för att uppdatera din Chrome-webbläsare är universell på alla plattformar. Den senaste versionen är 101.0.4951.41.

Så här uppdaterar du Chrome:

  • Öppna din Krom webbläsare.
  • Tryck eller klicka på tre vertikala prickar till höger om din profilikon.
  • Håll muspekaren över i rullgardinsmenyn Hjälp och välj Om Google Chrome.

Detta kommer automatiskt att initiera uppdateringsprocessen, och om en ny version är tillgänglig kommer den att börja nedladdningen. När den har installerats kan du behöva starta om Chrome för att uppdateringen ska träda i kraft.

Uppdateringen kommer att rullas ut under de närmaste dagarna. Om uppdateringen inte har nått dig än, fortsätt kolla tills den är klar.

Fortsätt läsa

Chrome-användare, gör denna ändring nu för att begränsa annonsspårning

X

Din dagliga dos av teknisk smart

Lär dig tekniska tips och tricks som bara proffsen känner till.

5 bästa webbläsarna som inte heter Chrome att använda med din Android-telefon

Relaterade Artiklar

Back to top button