Google: Tyvärr skyddar Play Protect oss inte från farliga appar

Om du tycker det Google Play Protect Maj för att skydda ge henne farliga appar, du har väldigt fel. I den Play Butik de hot Jag är runt hörnet. Det ser bara ut som nivåerna av säkerhet i ekosystemet Android inte bara är de fortfarande från perfektmen även från justera till nya hot. Låt oss ta reda på varför detta drastiska uttalande och hur du skyddar dig även när du vill ladda ner och installera en app från den officiella Google-butiken.

Som en Google Play Protect-funktion

Låt oss börja med att specificera det Google Play Protect det är inte ett antivirussystem. Det är faktiskt en lösning som införts av Android agerar av standard på varje enhet som har sin egen installerad operativ system.

I teorin Google Spela Protect skall för att skydda användaren ger farliga apparkontrollera en efter en för vad de kommer att vara nedladdadeinnan ladda ner. Ett slags automatisk verifiering. Detta för att undvika risken att de kan installeras skadlig programvara, trojan eller helt enkelt applikationer som håller reda på vårt personlig information för bedrägliga ändamål.

Vi sa i teorin, eftersom det i praktiken detta system som Google antagits, verkar inte vara så effektivt som Mountain View-jätten trodde eller ville att vi skulle tro. Även på slutet 2019 hade meddelat ett samarbete med Exet, Zimperium Och Se uppledare inom sektorn för Cybersäkerhetför att höja kvalitetsnivåerna till det maximala.

Om dessa åtgärder var avsedda att säkerställa att användare kunde ladda ner appar från Play Butik med slutna ögon alltså Google den här gången har det misslyckades. Verkligen egen AV-TEST har identifierat gör dem av detta system, jämför det med andra antivirus.

Resultatet? Google Play Protect belönades medsista plats som för effektivitet mellan 15 till proven. Hon lyckades i princip känna igen ensam en tredjedel av 20 tusen hot som han utsattes för. Något resultat fattig och framför allt oroande eftersom det står på spel säkerhet av användare.

google-play-protect-ranking-av-test

Inte bara det, som sagt av AV-TEST, Google Play Protect hittade bara 68,8 % av hot nyligen gjort, men till och med insett hur skadlig 70 appar av 10 000 som laddades ner och installerades från Play Butik och från tredje delen.

Några tips att omsätta i praktiken innan du laddar ner en app

Låt oss titta på några nu råd ska omsättas i praktiken innan ladda ner aapp. Dessa kommer att få dig att undvika att installera farliga appar på din smartphone:

  1. läs alltid recensioner nyare än någon app på Google Play Butik innan du fortsätter med nedladdningen;
  2. fråga om producent av appen du vill ladda ner. Hur många har du gjort? Vad är alla dessa i butiken?
  3. var försiktignär det är möjligt, av alternativa appar till system.

Relaterade Artiklar

Back to top button