Google tvingar logga ut från Hangouts innan det stängs av och migrering till Google Chat

Google Hangouts © Google

I slutet av 2021 slutar klassiska Google Hangouts att fungera för företags Workspace-kunder och endast Google Chat kommer att vara tillgängligt.

Googles Hangouts-app och borttagningsprocess för webbplatser börjar nu för gratis personliga konton, med en varning och utloggning.

Läs också:
Google Workspace är tillgängligt för alla användare och integreras i en ny Gmail

Avsluta klappa för Google Hangouts

Som en påminnelse är Hangouts Googles gamla meddelandetjänst. Det utvecklades till två tjänster: Google Chat för snabbmeddelanden och Google Meet för videokonferenser och ljudsamtal.

iOS- och Android-användare som har ett gratis personligt konto börjar nu se en banner som säger att ” Hangouts ersätts av Google Chat “. Ett liknande meddelande distribueras också i webbversionen av Hangouts-appen, men utan att logga ut.

Knappen “Läs mer” leder till en supportartikel som beskriver hur du ersätter Hangouts med Chat, samt knappen “Byt till chatt i Gmail”. Om användare klickar på det här migreringsalternativet loggas de automatiskt ut från Hangouts-mobilappen.

Läs också:
Så här aktiverar du nya Gmail gratis med Google Chat

Övergången har redan börjat

Mountain View-företaget slösade ingen tid och meddelar att de senaste konversationerna redan är synkroniserade och tillgängliga: ” Dina konversationer från det senaste året finns redan i Google Chat, och äldre konversationer kommer att bli tillgängliga senare “.

Internetanvändare kan, om de vill, fortfarande använda Hangouts-appen efter att ha kopplat från Google. För att göra detta öppnar du bara Hangouts-appen och lägger till ditt konto igen.

För närvarande har inget officiellt slutdatum satts för Hangouts. Google har angett att en ” obligatorisk uppgradering för företagskonton kommer att ske i slutet av 2021. Däremot har ingen deadline meddelats för användare av gratis personliga konton.

Källor: Neowin
, Google

Relaterade Artiklar

Back to top button