Google Travel är fullt av nya funktioner för dina bokningar i sommar

Google Flight © Google

Google har ytterligare förbättrat sin sökmotor flyg och turistvistelser, Resor, för att ytterligare locka användare med sin servicedel.

Under de senaste åren har Google lyckats bli en nyckelspelare inom turistsektorn, efter att ha utvecklat, inte utan viss kontrovers relaterad till dess ryktbarhet, en särskilt tillhandahållen resetjänst. När livet gradvis återupptas på jordklotet och en sommar med kanske färre restriktioner på grund av Covid-19 närmar sig, presenterade Mountain View-företaget nya funktioner på måndagen som ska hjälpa oss att bättre planera våra framtida resor. Låt oss se allt detta.

Följ priset över tiden för ditt flygprojekt

På Google Flights, en underdomän av Travel som låter dig boka dina flyg, har en intressant ny funktion precis dykt upp, speciellt om du spelar på lång sikt.

Anta att du överväger ett flyg mellan Lyon och Orlando (USA) från den 7 till 16 november, att du inte är övertygad om de aktuella priserna och att du över tiden vill bli informerad om prisutvecklingen för dessa datum och för denna resa.

Google Flights prisspårning © Alexandre Boero för Clubic

Detta är nu möjligt, genom att klicka på den lilla fliken “Följ priser”, följt av de valda datumen. Genom att trycka på knappen visas sedan ett litet meddelande längst ner på skärmen som säger att ” du kommer att få meddelanden om prisändringar via e-post “, om du är inloggad på ditt Google-konto när du utför denna sökning.

Google Flights © Alexandre Boero för Clubic

Genom att klicka på “Visa” öppnar Google sedan en sida där din planerade vistelse visas, med det aktuella priset på det billigaste flyget för dina datum och din rutt. Observera att två små knappar längst ner till vänster på denna sista sida låter dig inaktivera aviseringen och även helt enkelt ta bort prisövervakning.

Google skickar alltid förslag som hjälper dig att planera din vistelse

Låt oss ta en titt på utvecklingen av Explore, en annan fantastisk komponent i Google Travel. Denna flik låter dig ha en idé och förslag på vistelser, på olika datum och priser. Nu är den här prydd med knappen “Utforska omgivningen”, som visas på kartan på din avreseort – Lyon på vår skärmdump.

Google Utforska-knapp © Alexandre Boero för Clubic

Genom att klicka på den här lilla bubblan begränsar Google sedan automatiskt din sökning till platser som den anser vara tillgängliga med bil några timmar bort, eller mycket nära med flyg, genom att ange avståndet när du för musen över den destination du väljer. Genom att klicka på en destination levererar Explore till dig på en tallrik de viktigaste turistintressena för platsen, gör hotellförslag och talar om för dig när du ska åka dit på året beroende på temperaturer och väder.

Google Utforska detaljer © Alexandre Boero för Clubic

För att få precision under din sökning har Google också lagt till i Utforska nya lager av intresse på kartan, för att till exempel få ett förslag på en stadsdel där du kan bo i den stad du väljer, eller för att hitta mer turistiska eller kommersiella områden …

Källa: Google blogg

Relaterade Artiklar

Back to top button