Google tillkännager Pixel 6 & 6 Pro med sin nya Tensor-processor

Google tillkännagav två nya mobiltelefoner och kom med sin nya Tensor-processor, som fokuserar på artificiell intelligens.

Än så länge har inte alla specifikationer för den nya processorn, kameran eller batteriet släppts, allt vi har är andelarna för de som hade tillgång till mobiltelefonen på sajter främst i USA.


Pixel 6 och 6 Pro

Pixel 6 Pro har en något större skärm än Pixel 6, den första är 6,7 tum och den andra 6,4. Båda ger den nya Google Tensor och en uppsättning kameror bildade av en huvud + en vidvinkel som en sekundär. Skillnaden är att Pro-versionen har 4x optisk zoom.

Skärmen är också olika på båda enheterna, åtminstone skiljer sig uppdateringsfrekvensen. Versionen har en 90Hz-skärm, medan Pro kan nå 120Hz.

En annan nyhet är fingeravtrycksläsaren på skärmen, på Pixel 5 visas funktionen på baksidan av smarttelefonen.

Enligt rykten kommer denna sensor att vara mycket större än de som använts tidigare och kommer med 50MP. Vi vet att tidigare versioner av Pixel använde mindre sensorer och fokuserade främst på mjukvara, smart bearbetning och efterbehandling. Behovet av att avancera i hårdvara var dock uppenbart i de senaste modellerna som släpptes.

Om det tidigare gjorde mycket med lite, drar idén nu fördel av den maximala potentialen hos en mer kapabel sensor och med hjälp av en hemmadesignad processor.


Google Tensor

Trots att det är nytt är det inte så förvånande att Google har anammat strategin att ta ut sitt eget chip på marknaden. Huawei satsade på Kirin, Apple på Bionic och Samsung, trots att de också arbetar med Snapdragon, tillhandahåller modeller med Exynos.

Detta är ett sätt som företag måste minska utgifterna, utan Qualcomm till mellanförhandlingar med leverantörer går det att spara en bra summa. Detta blir ännu mer fördelaktigt på lång sikt och när vi talar om att lansera i stor skala. Det betyder att Google verkligen går in i smartphonevärlden med full kraft. Det är en jättesatsning som vi följer.

Google Tensor är baserat på TPU:er, Tensor Processing Units, som används med maskininlärning i företagets datacenter. Dessa enheter var anpassade för mobiltelefoner och lovar att göra hela skillnaden i applikationer som använder AI.


Artificiell intelligens

Tyvärr finns det inga bilder som visar vad företaget lovar och vi får förlita oss på vad som sägs av de som haft tillgång till mobiltelefoner utomlands.

enligt Gränsen, en av höjdpunkterna med den nya Pixel är dess videoprestanda, ett objekt som mobiltelefonlinjen inte hade varit övertygande. Pixel 6 skulle ha klarat sig bättre än iPhone 12 Pro Max och Pixel 5 i en 4k 30fps HDR-videojämförelse.

Detta drar naturligtvis full nytta av den nya Google Tensor och dess möjligheter inom artificiell intelligens.

I ett annat kommenterat exempel visade sig Pixel 6 kunna avsevärt öka skärpan i ett suddigt foto.

Det finns till och med ett löfte om att den här enheten kommer att bli bättre på att känna igen vad som sägs i en video, realtidstranskription kommer att förbättras med de dedikerade kärnorna.


Releasedatum för

Inget datum har meddelats, men de nya telefonerna väntas senast i mitten av oktober och den mest accepterade gissningen är att de kommer att kosta runt 1000 USD.

Relaterade Artiklar

Back to top button