Google testar YouTube Premium Lite, för annonsfri läsning för 6,99 € per månad

Youtube Clubic © Clubic.com

Denna formel, som endast erbjuder borttagning av annonser, testas för närvarande endast i ett fåtal europeiska länder.

Om du regelbundet använder YouTube har du säkert märkt att annonsvolymen har ökat markant under de senaste månaderna.

Läs också:
Rickrolls berömda video har firat sin miljardte visning på YouTube

YouTube invaderades alltmer av reklam

För att bli av med annonser före och under videouppspelning erbjuder Googles dotterbolag YouTube Premium, ett abonnemang som även inkluderar tillgång till YouTube Music-plattformen för streaming av musik, men också till andra funktioner som omvänd uppspelning.-plan eller lokal nedladdning av videor.

Abonnemanget kostar 11,99 euro/månad och är en bra affär för de mest beroende användarna av plattformen som letar efter ett musikerbjudande online, men det kan också verka väldigt högt för de som redan är kunder hos en annan streamingtjänst. som Spotify och som inte vill inte byta mejeri.

För att tillfredsställa det senare, men också för att stoppa användningen av annonsblockerare av många upprörda användare, kan YouTube erbjuda ett nytt erbjudande som heter “YouTube Premium Lite”.

Läs också:
YouTube Supertack, det nya sättet att tacka och belöna kreatörer

Ett mer attraktivt erbjudande på prov i norra Europa

Denna prenumeration skulle erbjudas till ett pris av 6,99 euro/månad. Som namnet antyder skulle det inte erbjuda alla funktioner som finns i det ursprungliga erbjudandet, utan bara borttagning av alla annonser både från webbläsaren och på mobilapplikationer samt på anslutna tv-apparater och spelkonsoler.

För närvarande är YouTube Premium Lite endast tillgängligt för utvalda användare i Belgien, Danmark, Finland, Luxemburg, Nederländerna, Norge och Sverige.

YouTube bekräftade att detta erbjudande för närvarande testades, men gav ingen annan indikation på det slutliga priset eller när det kommer att finnas tillgängligt i andra länder runt om i världen.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button