Google testar ett mörkt läge för sin sökmotor

google mörkt läge

Google i mörkt läge, här är ett alternativ som väntas i många år och det verkar som att det kaliforniska företaget äntligen är på väg att ta steget.

I flera veckor har Google testat mörkt läge för sina sökresultat. Det här alternativet skulle dock bara vara tillgängligt för en handfull internetanvändare. Enligt The Verge, som har fått bekräftelse, skulle denna skärm presenteras för användare som har ställt in det mörka standardläget på sitt operativsystem.

Läs också:
Precis som Apple utesluter inte Google antispårningsåtgärder på Android

Mot allmän tillgänglighet

Enligt Windows Senaste skulle testet för närvarande utföras på Windows 10 version 1809 eller senare och för Internetanvändare som surfar med Google Chrome i version 76 eller högre.

Sedan december har flera personer rapporterat att de kunnat aktivera mörkerläget. Alternativet visas som ett meddelande. Det finns också i inställningarna för Google-kontot.

Tidigare hade sökjätten aktiverat de berömda mörkt mode på dess olika mobilapplikationer, samt på webbapplikationerna Google Keep, YouTube eller Gmail (via val av tema).

För att dra nytta av ett inofficiellt mörkt läge på Googles sökmotor nu finns det en mängd tillägg tillgängliga för webbläsare Chromium eller Firefox. Dark reader, till exempel, är säkert en av de mest kända, liksom Lunar Reader. Annars finns det också DuckDuckGo…

Källor: Windows Senaste
, Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button