Google stärker och förenar sin lösenordshanterare

Google-lösenord © Google

Googles lösenordshanterare blir ännu bekvämare att använda.

Google tillkännager en översyn av sin lösenordshanterare. Förutom att få nya funktioner kommer den nu att erbjuda en enhetlig multi-supportupplevelse.

Samma gränssnitt för Chrome och Android

Den första förändringen är ankomsten av ett gemensamt och förenklat gränssnitt för Chrome och Android. Google medger att de gamla användargränssnitten kan orsaka förvirring bland användarna. De var faktiskt väldigt olika mellan dem samtidigt som de innehöll samma information.

Detta nya gränssnitt kommer också automatiskt att gruppera de olika lösenorden som hänför sig till samma webbplats eller samma applikation för att undvika dubbletter i listan.

På Android blir det möjligt att skapa en genväg på startskärmen för att snabbare komma åt dina lösenord.

Googles lösenordshanterare kan också användas på iPhone och iPad, men det finns lite manipulation att göra för att göra detta. Du måste ladda ner Chrome och sedan tillåta andra appar att använda webbläsarsparade lösenord. I din Apple-enhets inställningar, välj Lösenord, lås upp enheten när du uppmanas, välj alternativet Förfyll lösenord och slå sedan på det. Slutligen väljer du Chrome som källa för dina lösenord för att slutföra proceduren.

Varningar för svaga och upprepade använda lösenord

Googles verktyg varnade redan användare när deras lösenord kompromitterades. Nu varnar den dem också när dessa är låga eller återanvänds. På Android kan du med en automatisk lösenordsbyte ändra ditt lösenord för att göra det starkt och säkert på ett bekvämt och snabbt sätt.

På alla plattformar som Chrome är tillgängligt på är det nu möjligt att manuellt lägga till lösenord i Manager, en mycket efterfrågad funktion, enligt Google.

På Chrome för Android blir Touch-to-Fill till Touch-to-Login. Verktyget kommer inte längre bara att fylla i lämpliga fält, utan kopplar dig direkt till ditt konto för att spara ännu mer tid.

Utplaceringen av den nya chefen har redan börjat, men du kan behöva vänta några dagar eller veckor för att dra nytta av det.

Bästa lösenordshanteraren, 2022 års jämförelse

Trots dess brister är lösenordet fortfarande huvudnyckeln för att komma åt konton och skydda känslig data. Det är fortfarande nödvändigt att respektera några grundläggande regler som framstår som så många begränsningar. De två viktigaste är att komma ihåg och hantera unika lösenord. Med en lösenordshanterare är det inte längre en huvudvärk. Utbudet är nu väldigt brett, här är vårt utbud (uppdaterat juli 2022).
Läs mer

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button