Google Stadia kan snart stödja rörelsekontroll på smartphones

© Google

Google har för avsikt att fortsätta sina ansträngningar Stadia. Om hans molnspelplattform inte hade den förväntade framgången, fortsätter teknikjätten att arbeta på nya funktioner för att förbättra den.

En av de nästa som skulle implementeras skulle vara stöd för rörelsekontroll av smartphones för att kunna spela genom att flytta din telefon.

Rörelsekontroll snart på Stadia?

Stadia är inte död. Medan de senaste ryktena hävdade att Google nästan hade begravt sin molnspeltjänst, fortsätter Mountain View-företaget att arbeta på vad som skulle bli dess framtida flaggskeppsprodukt för videospel. Fördjupa dig i tarmen av Stadias Android-app, sajten 9to5Google upptäckte att nya funktioner var på gång.

Det mest intressanta av dessa är stödet för rörelsekontroll på smartphones. Utöver den traditionella kombinationen av tangentbord/mus och joysticks, sedan pekkontroller via “Direct Touch” som lades till förra året, kommer Stadia att integrera ett nytt sätt att spela: “Device Motion”. Enligt informationen som har samlats in av media kan en smartphones rörelser transkriberas till specifika tangenter på en handkontroll, som att flytta en joystick eller trycka på en avtryckare.

Som den amerikanska sajten påpekar kan den här funktionen användas för racingspel, som sedan skulle dra nytta av kontroller nära det som erbjuds Mario Kart på Wii, till exempel. Det kommer ändå att vara nödvändigt att vänta innan man hoppas på att se denna funktionalitet, eftersom den fortfarande är under utveckling.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button