Google Stadia är inte död och vill utöka sin spelkatalog med ett attraktivt affiliate-program

Stadia © Stadia

Cloud speltjänst
från Google, Stadia
, är inte död. Företaget gör allt som är möjligt idag för att bygga förtroende för spelplattformen genom att erbjuda en attraktiv ny intäktsdelningsmodell.

I februari förra året övergav Google idén om att utveckla sina egna spel genom att stänga två interna studior. Företaget har precis meddelat på sin Google for Games Summit-konferens att Googles provision kommer att sjunka och att mer intäkter kommer att betalas ut till utvecklare.

Läs också:
Stadia: inför tjänstens misslyckande tillkännager Google stängningen av sina interna studior

Ett generöst affiliateprogram

Efter många avgångar i början av maj var Stadia i kaos. Den huvudsakliga svarta fläcken för molnspeltjänsten är dess katalog, som spelare anser vara för tunn. Google är medveten om detta och kommer att lägga händerna i plånboken för att förföra tv-spelsutvecklare.

Stadia kommer att lansera ett nytt affiliateprogram för Stadia Pro-partners under första halvåret 2022. Konkret kommer sajter och utvecklare som publicerar en prenumerationslänk till Stadia Pro att få 9,99 € i månadsprenumeration om de betalas av en användare.

Spårningen kommer att göras med genererade Stadia Click To Play-länkar. Som en påminnelse är detta en funktion som låter dig starta en titel från en klickbar länk. Två villkor är nödvändiga för detta affiliate-program: personen måste starta ett spel med den kostnadsfria provmånaden för Stadia Pro och omvandla det till en betalprenumeration.

Läs också:
En ny spelare på Cloud-spelmarknaden? Netflix skulle snart erbjuda spel inom sin plattform

Andra ekonomiska ansträngningar från Google

Den digitala jätten slutar inte där och i slutet av månaden åtar sig Google att donera 70 % av intäkterna som genereras av Pro-prenumerationen (9,99 € per månad) till utvecklare som har erbjudit sitt spel på Stadia. . Överföringarna kommer att ske månadsvis och beräknas enligt den tid som spelaren eller spelaren spenderar på titeln under en given period.

Slutligen kommer Google att minska sina egna provisioner på Stadia-spel. Företaget kommer att begränsa sig till en andel på 15 % av försäljningen, som för sin Play Store. Denna kommersiella strategi kommer bara att gälla för små studior: över 3 miljoner dollar i intäkter kommer Google att byta till standardprovisionen, vars sats fortfarande inte offentliggörs.

Källa: 9to5google

Relaterade Artiklar

Back to top button