Google: spelar vår smartphone in konversationer och lyssnar på oss?

Lyssnar och analyserar Google alla våra konversationer via våra smartphones? situationen kan vara komplicerad. Om det en gång kan vara slumpmässigt, två gånger skapar det tvivel, tre ledtrådar bevisar det.

Google: vem är huvudmisstänkt?

Vem av oss har inte råkat ut för prata med en vän av ett ämne och efter ett tag hitta en banner reklam-?

För tillfället är det vi med säkerhet vet att vår telefon svarar på kommandona Hey Google eller Hey Siri när det gäller IPhone.

Det som är viktigt att förstå är om helheten konversationer kan höras och bearbetas av AI:erför att extrapolera kommersiella uppgifter och varför inte också känslig data.

Detta skulle vara olagligt och av en aldrig tidigare skådad allvar.

Apple i de nya iPhones och med den nya mjukvaran kringgår, har implementerat en funktion som larmar användaren när mikrofonen fungerar och lyssnar på oss.

Ofta har kontroversen flyttats genom att skylla på tredjepartsappar, det vill säga de som laddats ner från Play Store och App Store.

Men vad händer om problemet var den grundläggande programvaran för våra smartphones?

Ämnet är utan tvekan mycket kontroversiellt och det råder ingen brist på vittnesmål; I synnerhet finns det användare som skulle vara villiga att svära att de har diskuterat ovanliga, för speciella ämnen och sedan hittat reklambanners om det.

Ett nytt vittnesbörd kommer till oss från Carlo (påhittat namn) och även oro Google Nyheter.

Carlo var med Francesco i baren och mellan de olika diskussionerna talas det om ett hälsoproblem som rör hans väns höga kolesterol.

Mindre än 15 minuter senare bestämmer sig Carlo för att läsa Google Nyheter som han brukar göra varje dag och gissa vad han hittar? vi lägger upp bilden nedan, en trevlig artikel som talar om högt kolesterol.

Skärmdump tagen direkt från Carlos smartphone

Är vår integritet i fara då?

Inte bara medborgarna ifrågasätter sig själva, utan även de Sekretessgarant har inlett en utredning i detta avseende. Vi försöker förstå om mikrofonerna på smartphones stjäl känslig data och framför allt vem som stjäl dem, eller vem som ligger bakom denna olagliga handling.

Det hypotetiska syftet skulle vara att få en databas med information att sälja vidare till företag med kommersiellt bruk.

Med tanke på att utöver kommersiella intressen kan användare ägna sig åt mer känsliga tal, kanske innehållande information av allmänt intresse för studier om allmän säkerhet, det är uppenbart att man undrar om Google, eftersom det är ett amerikanskt företag, har rätt eller intresse, i det hypotetiska fallet det var inblandat i, att lämna över uppgifterna till den amerikanska regeringen, data som potentiellt skulle påverka hela världen.

Vi specificerar att de ämnen som tas upp i artikeln bara hänvisar till hypoteser och att om de anser det nödvändigt kommer de organ som är ansvariga för att belysa denna svåra fråga att vara det.

Relaterade Artiklar

Back to top button