Google skulle kunna integrera en RSS-läsare i Chrome

Alternativ google reader rss feed © Clubic.com

Teknikjätten testar för närvarande funktionen “Följ” på Krom
vars funktion skulle likna Google Reader.

Se entusiaster glädjas. Google testar för närvarande en tillägg som gör det möjligt för sina användare att följa nyheter från sina favoritwebbplatser via en RSS-läsare. En enkel “Följ”-knapp skulle aktivera denna funktion.

Läs också:
FLoC, från Google, spårning utan cookies: kohorter och användarskydd, våra förklaringar

RSS-flöden, tillbaka på modet?

Det har gått flera år sedan RSS-flöden lämnade rampljuset. Denna standard, men mycket användbar, låter dig prenumerera på ett urval av webbplatser. Baserat på XML-metaspråket skapar den automatiskt en kort sammanfattning av innehållsuppdateringar för en webbplats eller blogg.

Fördelen med RSS-flödet är att det gör det möjligt att följa en källas nyheter utan att behöva besöka den. Vi centraliserar flödena i en aggregator, och det är allt. Med några få klick kan du göra din övervakning på ett rent och regelbundet sätt. För innehållsproducenter är det också en möjlighet att rapportera sina nyheter till sina prenumeranter, men även till sökmotorer och andra nyhetsportaler. RSS-flödet kan därför hjälpa till att växa deras publik.

Vi förstår varför Google vill uppdatera den här funktionen.

Läs också:
På iPhone och iPad introducerar Chrome 90 en widget med det lilla spelet Chrome Dino

En “Följ”-knapp som testas på Google Chrome

För närvarande är denna RSS-feedfunktion endast tillgänglig för en liten grupp människor, på Chrome Canary via Android.

Hur det fungerar ? Användaren kan prenumerera på en webbplats genom att klicka på en “Följ”-knapp, integrerad i Chrome. Webbläsaren visar sedan avsnittet “Uppföljningar” på en ny flik. Den senare listar allt uppdaterat innehåll. Alla nyheter sorteras inte efter popularitet eller annan kategorisering, till skillnad från vad som kan hittas på sociala nätverk.

Implementeringen av den här funktionen bör glädja alla dem som inte har återhämtat sig från stängningen av Google Reader RSS-flödesaggregator 2013. Om testet av alternativet “Följ” är avgörande och det är integrerat i sin webbläsare, kommer Google att skapa guider för att stödja innehållsskapare.

Källa: cnet

Relaterade Artiklar

Back to top button