Google presenterar sin nya Chromecast för mindre än 40 euro

Google Chromecast med Google TV

Under några dagar har rykten antytt att nästa Chromecast med Google TV kommer att säljas för mindre än 40 euro. Slut på spänning och rykten…

Det är klart, den nya Google Chromecast är nu tillgänglig i tillverkarens officiella butik. Och den säljs väl för mindre än 40 euro, precis för 39,99 euro. Detta är en billigare version än den som lanserades 2020 (till 69,99 euro), eftersom Google har gjort vissa eftergifter angående displayen.

Billigare, men färre alternativ?

Googles nya Chromecast har samma mål som den gamla versionen: att förvandla vilken tv-apparat som helst till en smart-tv och ersätta dess gränssnitt med gränssnittet för Android så att användaren kan komma åt sina favoritapplikationer och innehåll från sin tv.

Den enda skillnaden, som motiverar detta mer överkomliga pris, är att denna nya version låter dig njuta av detta innehåll endast i Full HD HDR och i 60 Hz. Med andra ord, ingen 4K HDR vid 60 FPS, till skillnad från toppmodellerna som släpptes i september 2020 och såldes för 69,99 euro.

Utöver denna eftergift på displayen finns alla fördelar. Även designen på fjärrkontrollen och HDMI-boxen förblev intakta.

Funktioner i den nya Chromecast

Med frånvaron av 4K verkar det som om den nya Chromecast var designad för äldre TV-modeller. Hur som helst låter fjärrkontrollen användare komma åt mer än 6 500 applikationer från sin TV: Netflix, YouTube, Amazon Prime, etc.

Dessutom är alla funktioner i Chromecast 4K-versionen tillgängliga på denna nya, billigare modell:

  • Möjligheten att skapa en profil för varje familjemedlem, konfigurera föräldrakontroller och ställa in en maximal visningstid;
  • Skapandet av önskelistor för att se dina filmer eller serier senare;
  • Styrning av andra anslutna enheter i huset (ljus, termostater, etc.);
  • Möjligheten att koppla ihop Chromecast med Nest-högtalare eller -skärmar för att streama musik i hela huset och mer.

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button