Google Play Butik: Denna skadliga app har stulit ekonomisk data från användare

Det verkar som Google Play kommer att fortsätta att lida av förbannelsen att vara värd för oupptäckta skadliga program. I ett utveckling Nyligen har en autentiseringsprogram känd som 2FA Authenticator gått obemärkt förbi på Play Lagra i 15 dagar och mer än 10 000 personer laddade ner den skadliga appen som kan samla in information finansiell. Programvaran är inte längre tillgänglig och den cachade beskrivningen beskrev den som en säker autentisering med integritetssäker kryptering och säkerhetskopiering.

Programmet är en gaffel av den officiella Aegis-autentiseringsenheten; 2FA Authenticator-utvecklare tog den öppna källkoden och gick in skadlig skadlig programvara. Programmet, upptäckt av cybersäkerhetsföretaget Pradeo, hävdade också att det aktiverar HOTP och TOTP.

Play Butik: Appen har tagits bort från butiken

Användare trodde att det kunde importera andra autentiseringsprotokoll från appar som t.ex Google Authenticator, Microsoft Authenticator Och Authy som ett resultat av detta. Denna programvara klarade Play Butiks säkerhetstest och så snart den installerades på enheten kördes den skadliga koden. Enligt Pradeo-forskare höll 2FA Authenticator en låg profil när de begärde kritiska rättigheter som biometrisk inloggning, kamerainloggning, systemvarning med mera.

Detta möjliggjorde insamling av data på enheten, den inaktivera från nyckelhål Och Lösenord, installera externa program utan samtycke och skapa överlappande fönster. När programmet upptäcker en enhet som uppfyller de erforderliga kriterierna laddas Vultur, en fjärråtkomsttrojan (RAT), ner.

Därefter fortsätter skadlig programvara att logga nyckelloggar för information som läggs in i bankappar. Detta gör att tjuvar kan stjäla pengar eller få fullständig kontroll över kryptovaluta plånböcker. Tack och lov var det det tog bort från Play Butik och, om någon av er har installerat den på din smartphone, radera den omedelbart och gör en fabriksåterställning bara för säkerhets skull.

Relaterade Artiklar

Back to top button