Google plågas av en sektadept på konst och sex? Berättelsen får inte alla att skratta

Google

En märklig rättegång kommer att äga rum mot Google: en anställd på Google Developers-plattformen hävdar att en religiös sekt utövar ett oproportionerligt stort inflytande på arbetsmiljön på sin enhet.

Anställd Kevin Loyd fördömde inflytandet från den religiösa sekten “Fellowship of Friends” i Google Developers-enheten, varpå han fick sparken. Nu stämmer han Google för felaktig uppsägning, diskriminering, repressalier och psykisk skada.

Kinesiskt vin, konst och antikviteter

Sekten kallas för “Vänners gemenskap” eller “Vänners brödraskap”. Det är en kalifornisk organisation skapad av amerikanen Robert Earl Burton 1970, som nu har mer än 1 500 medlemmar. En tredjedel av dessa är också inrymda runt en enorm villa i Oregon House, Kalifornien. Gruppens filosofi är baserad på teorin om personlig utveckling av den fjärde vägen, och tror att ett tillstånd av totalt medvetande kan uppnås genom kunskap om de sköna konsterna.

Följaktligen samlar organisationen in konst, inklusive kinesiska antikviteter värderade till 11 miljoner dollar, och sätter operor, konserter och pjäser. Dessutom har Fellowship of Friends en egen vingård, vars produktion regelbundet har serverats vid evenemang på Google.

En sekt skulle ha sitt kvarter på Google

På Google Developers Studio (GDS) är 12 av de anställda medlemmar i sekten. Direktör för enheten är Peter Lubbers, en nuvarande medlem i organisationen. Andra följare är en del av företagets liv, speciellt under evenemang, där de tar bilder, spelar musik eller till och med erbjuder massage. När den anställde Kevin Loyd klagade över sin närvaro på GDS fick han sparken.

Det är inte första gången som sekten är indragen i rättvisa. År 1984 lämnade unga medlemmar av organisationen in anklagelser mot Burton för sexuella trakasserier, och senare, 1996, lämnade en annan ungdom återigen in åtal mot mannen för olämpligt sexuellt beteende, när han fortfarande var minderårig. . En taleskvinna för Google sa att verifiering av anställdas religiösa identitet strider mot företagets principer, men sa också att Kevin Loyds klagomål skulle tas på allvar.

Om samma ämne:
Google sparkar en ingenjör efter hans oroande diskussion med en AI: hon var rädd för att bli frånkopplad

Källa: The New York Times

Relaterade Artiklar

Back to top button