Google: Pixelbook 2 skulle ha samma Tensor-chip som Pixel 6 (och 5 färger)

Google Pixelbook 2 © AI

Google skulle förbereda en ny generation av Chromebook utrustad med sitt interna chip, Tensor.

Denna processor, utvecklad internt, kommer debuterar i höst på Pixel 6 och 6 Pro smartphones. Uppenbarligen har Google också för avsikt att använda den för att förnya sitt utbud av bärbara datorer under Chrome OS.

Läs också:
Pixel 6: Googles “interna” Tensor-chip är faktiskt en omdöpt Samsung Exynos SoC

Pixelbook 2 skulle ersätta Pixelbook Go

För några veckor sedan rapporterade Nikkei Asia att Google arbetade på sina egna ARM-processorer för Chromebooks och surfplattor som kör Chrome OS. Vi bör dock inte se dem landa före 2023. Fram till dess kan Mountain View-företaget satsa på sitt Tensor-chip för att driva nästa produkter i sitt Pixelbook-sortiment.

Enligt AI-informatören skulle en Pixelbook 2 finnas i programmet för att ersätta Pixelbook Go, som släpptes i USA i oktober 2019. Denna nya bärbara dator skulle behålla en 13,3-tumsskärm. Men istället för en Intel Core-processor på 8e generation, skulle vi hitta SoC Google Tensor.

Flera färger skulle planeras (orange, grön, gul, blå, rosa), vilket kan ses i de förmodade renderingarna av maskinen. Notera närvaron av USB-C-portar på varje sida, ett 3,5 mm-uttag och en stor styrplatta.

Läs också:
Google utvecklar sina egna ARM-processorer för nästa Chromebook

En Pixelbook Pro också planerad?

Men läckaren stannar inte där och avslöjar renderingar av en andra produkt: Pixelbook Pro. Också utrustad med Tensor-chippet skulle den särskiljas från Pixelbook 2 med sin större 15,5-tumsskärm, sin 1080p-kamera och sina mörka färger (svart, metallisk grå, marinblå). För närvarande har vi inga fler detaljer.

Den allra första Pixelbook, som tog formen av en 2-i-1 bärbar dator, lanserades i oktober 2017. Pixelbook Go kom två år senare. Vi kan därför förvänta oss att sortimentet förnyas i slutet av 2021.

Vad som är säkert är att Google snart bör ta ordet för att officiellt presentera Pixel 6 och 6 Pro. Det ryktas att evenemanget ska äga rum den 19 oktober. Det är potentiellt vid detta datum som företaget kommer att säga mer om framtiden för Pixelbooks, men också om Pixel Fold hopfällbara smartphones, som också är föremål för ihärdiga rykten.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button