Google Pixel-surfplattan på väg att konkurrera med iPad med den här funktionen?

Pixel surfplatta

För några veckor sedan, som I/O 2022lyfte Mountain View-firman på slöjan Google Pixel surfplatta. Med detta tillkännagivande avslöjade den amerikanska jätten en oväntad återkomst till världen av pekplattor Android.

Hittills vet vi faktiskt väldigt lite om Pixel Tablet. Förutom att den kommer att utrustas med ett andra generationens Tensor-chip, att den kommer att ha två kameror ombord och att den är planerad att landa på marknaden under år 2023, har Google förblivit relativt mystisk om sina avsikter med denna nya läsplatta.

En penna till Pixel-surfplattan?

Nyligen sajten NuGiz grävde fram relativt intressant information, som mycket väl skulle kunna förebåda Googles strategi med sin framtida Pixel-surfplatta. Faktum är att webbplatsen upptäckte att en Google-surfplatta med kodnamnet ” Tangor », hade certifierats och att den därför överensstämde med USI (Universal Stylus Initiative) standarder. För information är USI en grupp vars uppdrag är att göra användningen av aktiva pennor universell på alla typer av enheter.

Om det ännu inte är officiellt att namnet ” Tangor hänvisar till Googles surfplatta, allt tyder på att det skulle vara det senare. Så även om den sannolikt kommer med en egen stylus-modell, skulle Pixel Tablet ha kompatibilitet med vilken USI-certifierad stylus som helst. Hon skulle då kittla Apple-märket och sin Apple Pencil, som bara är kompatibel med iPads.

Chromebooks för sin del stöder redan USI-certifierade pennor, som nu drar nytta av 2.0-standarden. Detta gör att pennorna kan laddas trådlöst med 1 W via vilken kompatibel enhet som helst. Hur som helst, om Google ville ta ledningen i att tillkännage sin Pixel Tablet, kommer tillverkaren förmodligen att låta oss vänta lite längre innan vi avslöjar alla hemligheterna med sin framtida Android-surfplatta.

Om samma ämne:
Är Pixel-surfplattan på väg att bli kontrollcentret för ditt uppkopplade hem?

Källa: NuGiz

Relaterade Artiklar

Back to top button