Google Pixel-kamera: fördelarna med artificiell intelligens

Google Pixel 5 och Pixel 4a 5G de är de senaste modellerna av den välkända smartphone-serien, båda stöder Portrait Light-läget. Det kan tyckas vara en trivial funktion, en bland många, men det ligger mycket arbete bakom.

Läget Porträttljus använder artificiell intelligens och kommer säkert att vara bekant för alla som äger en iPhone. Faktum är att det här läget som ingår i de nya kamerorna på Google Pixel-enheter låter dig justera belysningen automatiskt när du tar ett foto. Den anpassar sig till miljön, till motivet, till varje element som potentiellt ingår i bilden. Istället för att använda “realistiska” men konstgjorda spotlights eller ljus, används algoritmer och AI för att modifiera belysningen på ett “naturligt” sätt.

Google Pixel: Nya kameror stöder Portrait Light för att justera belysningen med AI

Som också förklarat av företaget används Portrait Light-funktionen i Google Pixel automatiskt i de senaste enheterna. Både med bas- och nattläge om det finns minst en person bland försökspersonerna. Med hjälp av maskininlärning är det möjligt att sätta in ett dynamiskt ljus som användaren kan placera efter behag. I grund och botten låter algoritmerna bakom den här funktionen dig dra nytta av befintligt ljus och förbättra det som en professionell fotograf skulle göra, vilket ger tagningen rätt ljus på rätt ställen.

Den artificiella intelligensen bakom Portrait Light har “tränat” för att få så exakta resultat. Algoritmen har testats upprepade gånger med olika bilder, till och med mer än en gång. Minst taget i beaktande 70 ansikten med och utan naturlig och/eller extra belysning. De ämnen som används skiljer sig från varandra med olika fysionomi och egenskaper.

Setet “AI-träning” ingår 64 kameror kring ämnet e 331 Led-lampor. Resultatet är en uppsättning så kallade digitala porträtt som simulerar olika ljusförhållanden. Resultatet är totalt minst en miljon exempelbilder. Analysen av data som samlas in av AI tar hänsyn till varje enskild aspekt, även materialet som används och dess opacitet.

Relaterade Artiklar

Back to top button