Google Pixel 6a, lättare att reparera än Pixel 6 och 6 Pro

Google Pixel 6 © Google

När lanseringen av Pixel 6a närmar sig (mycket) snabbt, har demonteringsspecialister haft möjlighet att observera odjurets inre. Och det minsta vi kan säga är att nästa smart telefon från Google borde vara mycket lättare att reparera än sina föregångare.

Som vi nyligen nämnde för dig kan ett olyckligt problem störa lanseringen av Pixel 6a. Men goda nyheter har just fallit för framtida köpare av enheten.

Ett högre reparerbarhetsindex för Pixel 6a

Den högt ansedda YouTube-kanalen PBKreview kammade igenom interiören på Google Pixel 6a. I väntan på releasen, som är planerad till den 28 juli, kan vi därför upptäcka enhetens interna komponenter för första gången. Men framför allt kan vi nu avgöra i vilken utsträckning den nya smarttelefonen från det amerikanska företaget kommer att vara (eller inte) lätt att reparera.

Om Googles mellanklasssmartphone har en öppningsprocess som liknar sina storebröders, visar demonteringsvideon framför allt att det är mycket lättare att ta bort batteriet från Pixel 6a än på Pixels 6 och Pixel 6 Pro. Det verkar som att Mountain View-företaget använder mindre lim än tidigare för sin framtida modell, vilket är mer än tillräckligt för att förenkla manövern vid batteribyte.


Medan Pixel 6 och Pixel 6 Pro båda fick ett reparerbarhetspoäng på 5,5/10, kommer Pixel 6a å andra sidan fortfarande undan med en poäng på 7/10. Ett överlägset resultat, som i huvudsak motiveras av de ändringar som gjorts för att ta bort batteriet från dess chassi. Dock är USB-C-porten fortfarande lödd till moderkortet, vilket tyvärr hindrar Pixel 6a från att uppnå ett högre reparerbarhetsindex.

Källa: Android-polisen

Relaterade Artiklar

Back to top button