Google Pixel 6: pris, releasedatum, tekniskt blad, vi berättar allt vi vet

Sammanfattning
  • När kommer Pixel 6 att släppas?
  • Vad blir priset på Pixel 6?
  • Hur många Pixel 6:or planeras av Google?
  • Pixel 6: ett internt chip som hos Apple?
  • En designrevolution för Pixel 6?
  • En större skärmdiagonal för Pixel 6 Pro
  • Två eller tre fotosensorer på Pixel 6?
  • Vilken autonomi för Pixel 6?
  • Vad är nytt i Android 12

Google Pixel 6 © © OnLeaks

Google Pixel 6 kommer att revolutionera Pixel-sortimentet med en originaldesign som aldrig tidigare setts på marknaden smartphones och framför allt ett internt chip designat i samarbete med Samsung.

Om Pixel-smarttelefoner aldrig har varit stora framgångar när det gäller försäljning, lockar dessa enheter till sig nyfikenhet varje år eftersom de är Google, utvecklaren av Android, privilegierat. De nya Pixels har alltid exklusiva funktioner när det gäller funktioner, och i år kommer att markera en vändpunkt för sortimentet med en helt reviderad design. Efter en ganska blyg Pixel 5-serie accelererar Google i år med sin Pixel 6.

När kommer Pixel 6 att släppas?

Google håller sig alltid till ett väldefinierat schema när det kommer till sina Pixel-smarttelefoner. Historiskt tillkännages de under första halvan av oktober. Förra året bröt Pixel 5 traditionen för en kort dag och visade sig den 30 september.

Så förvänta dig en officiell presentation av Pixel 6 någonstans mellan slutet av september och början av oktober. I slutet av augusti nämnde olika läckor en presentation av Pixel 6 mellan den 8 och 14 september… Men en annons från den australiensiska operatören Telstra antyder snarare att de nya Pixels skulle presenteras officiellt den 19 oktober, ett datum som också nämns av brunnen -informerade Jon Prose.

Den 9 september publicerade Google en första officiell annons som visar smarttelefonen och varumärkets ambitioner när det gäller funktioner…

Vad blir priset på Pixel 6?

I allmänhet kan vi försöka gissa priset på en kommande smartphone baserat på priset på dess föregångare och de nya funktionerna som förväntas på den framtida modellen. En prognos för Pixel 6 visar sig vara svår eftersom många förändringar är planerade med denna generation.

Som en påminnelse såldes Pixel 5 i Frankrike för 629 euro, eftersom Google hade föredragit en mer mellanklassmodell än vanligt. Pixel 4 marknadsfördes mycket dyrare, till 769 euro.

I slutet av september spreds en läcka av 9to5Google nämnde ett startpris på 649 euro för Pixel 6 och 899 euro för Pixel 6 Pro.

Hur många Pixel 6:or planeras av Google?

Sedan den första generationen av serien fanns Pixels tillgängliga i två versioner, en XL-modell som åtföljer standard Pixel. Detta system rådde fram till Pixel 4, sedan överraskning: ingen Pixel 5 XL förra året.

Kommer Google att återknyta kontakten med det förflutna? Delvis. Enligt flera rapporter är det verkligen två smartphones som väntas nästa höst. Å andra sidan borde Mountain View-företaget överge namnet “XL“för att ersätta den med”Proffs“. Så vi kommer att ha en Pixel 6 Pro vid sidan av Pixel 6.

Pixel 6: ett internt chip som hos Apple?

Med skärmen är en av de dyraste komponenterna i en mobil SoC, detta chip som grupperar CPU, GPU, modem, minne… Medan Apple designar sina egna SoCs för sina enheter, inklusive iPhones, är enheter Android vanligtvis utrustade med Qualcomm eller MediaTek chips. Samsung tillverkar sina Exynos-chips, men de finns inte på alla märkets produkter. Huawei har sina HiSilicon SoCs, men amerikanska sanktioner mot det har skadat dess halvledarverksamhet.

Google har för sin del alltid använt Snapdragon från Qualcomm … och det är på väg att ändras. Sundar Pichai, VD för företaget, hade under presentationen av Googles finansiella rapport för tredje kvartalet 2020 nämnt att betydande investeringar i hårdvara skulle äga rum. Lite senare nämnde ett dokument från företaget som konsulterats av media 9To5Google en ny plattform, kodnamnet Whitechapel, även känd som GS101.

För närvarande har vi lite information om denna SoC, förutom att den skulle utvecklas i samarbete med en expert på området: halvledardivisionen hos Samsung. Vi kan därför förvänta oss vissa likheter mellan detta Google-chip och Exynos, som bland annat är monterade på de avancerade Samsung Galaxy-smarttelefonerna i S-serien i Europa.

I källkoden för Google Kamera-appen, namnet “reglaget” nämns, som också används i nomenklaturen för Samsung Exynos, vilket förstärker tanken att en liknande arkitektur skulle kunna användas. Slider är för övrigt kopplat till två projekt, “korp“och”gylling“, vilket kan hänvisa till Pixel 6 och Pixel 6 Pro.

Google Pixel 6 © Jon Prosser

Med ett eget chip kan Google i alla fall hoppas kunna optimera sina enheter och integrationen mellan mjukvara och hårdvara, som Apple gör, för att höja prestanda och få bättre energiförbrukning.

Finheten hos gravyren är fortfarande okänd. Vi vet bara att Samsung har bemästrat 5nm, vilket bevisas av Exynos 2100 inbäddad i dess senaste avancerade, men Googles ambitioner är oklara och vi kan inte vara säkra på att den amerikanska jätten direkt riktar in sig på 5nm för sin första SoC för smartphones.

Slutligen nämns Ultra Wideband-anslutning för Pixel 6. UWB-chippet skulle utvecklas av Qorvo, en specialist på halvledare relaterade till radiofrekvens och trådlös kommunikation. De senaste generationerna av iPhones är redan utrustade med det, och UWB låter dem bland annat förbättra platstjänster, ta över från Bluetooth på kort avstånd och överföra filer via AirDrop.

En designrevolution för Pixel 6?

Kvaliteten på pixlar har alltid spelat på mjukvaruaspekten och sällan på hårdvarudimensionen. Googles mobiler har till och med ofta släpat efter på detta område och nöjer sig med att följa trender minst ett år efter.

Med Pixel 6 tar Google äntligen risker för att erbjuda en unik design. Och goda nyheter, vi har renderingar som visar exakt hur smarttelefonen kommer att se ut. En av de första som lottade var läckaren Jon Prosser, som ofta har visat sig vara pålitlig tidigare. Sedan var det OnLeaks som överöste oss med bilder på enheten.

Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro © Jon Prosser

Framsidan är den mest klassiska, med kanter som omger skärmen och en stans som rymmer den främre fotosensorn. Observera att fingeravtrycksläsaren är integrerad i skärmen, medan Google har varit trogen läsaren på baksidan av smarttelefonen fram till nu.

Google Pixel 6 © Jon Prosser

Men det är just på baksidan som Pixel 6 överraskar oss. Det finns en imponerande och framträdande fotoenhet vars sensorer är placerade horisontellt, över hela mobilens bredd. Rent estetiskt provar Google tvåtonen med den övre delen, ovanför kameran, i en färg och resten av ytan i en annan. Googles logotyp tar upp färgen på den övre delen av ryggen.

Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro © Jon Prosser

När det gäller måtten ser Google större än på föregående generation: 158,6 x 75,8 x 8,9 mm (11,8 mm i nivå med fotomodulerna) för Pixel 6 och 163,9 x 74 ,8 x 8,9 mm (för Pixel 6 Pro enligt till OnLeaks.

En större skärmdiagonal för Pixel 6 Pro

Precis som vid tiden för XL drar Pro-modellen nytta av en större skärm: 6,67 tum mot 6,4 tum för Pixel 6. I båda fallen är det såklart AMOLED-teknik som finns. Pixel 6 Pros panel skulle vara något böjd, medan den på Pixel 6 skulle vara platt.

Ingen läcka berättar för oss skärmdefinitionen för de två smartphones. Om vi ​​följer vad Google gjorde förra gången de släppte en Pixel med Pixel-byggd, kan vi förvänta oss Full HD+ 1080p på Pixel 6 och Quad HD+ 1440p på Pixel. 6 Pro.

Google Pixel 6 © © OnLeaks

Uppdateringshastigheten förblir också ett mysterium. Google har anammat 90Hz ett tag nu och kan bli frestad att byta till 120Hz åtminstone på Pixel 6 Pro. I augusti bekräftade en inspelning av en Pixel 6-skärm, publicerad “av misstag” av en Google-tjänsteman, skärmens dimensioner (1 440 x 3 200 pixlar), 5G-anslutningen för smarttelefonen eller närvaron av en sensor under skärmen.

Skärmdump Pixel 6 Pro © @MishaalRahman

Två eller tre fotosensorer på Pixel 6?

Pixels har ett rykte om sig att vara utmärkta fotofoner. Inte för att de har toppmoderna sensorer, långt ifrån, men det är tack vare kraften i sina fotobehandlingsalgoritmer som Google alltid har kunnat göra bra ifrån sig.

Pixel 6 behåller bara två fotomoduler, förmodligen en huvudvidvinkelsensor förknippad med en ultravidvinkellins. Pixel 6 Pro tar upp dessa två sensorer, men har rätt till ett tredje objektiv, utan att det i nuläget är känt vad dess funktion är.

Enligt en läcka ska Google denna gång samarbeta med Samsung för sina sensorer, som ska kopplas till en optisk stabilisator som mycket väl skulle kunna lösa vissa defekter hos tidigare modeller. Mer specifikt antar läckor att den framtida Pixel 6s kamera kommer att vara ingen mindre än Samsungs ISOCELL GN1, en 50 Mp-sensor med autofokus med dubbla pixlar.

För resten, djupsensor, teleobjektiv, makromodul… Satsningarna är avstängda.

Google Pixel 6 © © OnLeaks

Vilken autonomi för Pixel 6?

Precis som iPhones har Pixels ofta varit en besvikelse när det kommer till batteritid. Google har reviderat sin kopia med Pixel 5 och dess batteri med en kapacitet på 4000 mAh mycket generösare än på tidigare modeller, och bör fortsätta sina ansträngningar på denna generation.

Det faktum att Pixel 6 och Pixel 6 Pro är större än Pixel 5 antyder en ännu större batteristorlek. Förutom trådbunden laddning via USB-C bör båda modellerna stödja induktiv laddningsteknik. En fil indikerar vidare att Pixel 6 Pro kan laddas med 33 W jämfört med 18 W för tidigare modeller.

Apple lanserade en trend genom att ta bort laddaren från lådan med sina smartphones, Google kommer att följa denna väg för sin Pixel 6, i ett tillkännagivet ekologiskt tillvägagångssätt, men också för att spara pengar.

Vad är nytt i Android 12

Pixel 6 kommer logiskt att drivas av Android 12, nästa stora uppdatering av Googles mobiloperativsystem. Kom ihåg att Pixels garanteras minsta mjukvarustöd under en period på tre år, som kan förlängas; med Pixel 6 lovar Google fem år av mjukvaruuppdateringar. Android 12 ger ett helt nytt användargränssnitt såväl som nya funktioner: multitasking-granskning, enhandsläge, Wi-Fi-delning, skärmrotation, applikationsvila… Vi berättar mer om detta i vår fullständiga artikel tillägnad Android 12.

Google I/O 2021 Android 12 © Google

Relaterade Artiklar

Back to top button