Google Photos för Android får en videoredigeringsfunktion

Google Foto © BigTunaOnline / Shutterstock.com

Allt blir inte betalt hos Google, långt ifrån. Under
branden av kritiker efter den allt mer aggressiva intäktsgenereringen av sin fototjänst, har Mountain View-företaget rullat ut en ny videoredigerare för Android.

En gratis uppdatering som borde glädja användare av enheten.

Läs också:
Google ändrar sitt tal om kvaliteten på Google Foton i gratisversionen

En mycket kraftfullare Android-videoredigerare

Videoredigeraren för Android har hittills bara erbjudit möjligheten att rotera, stabilisera videon eller klippa den enligt den valda tidskoden.

Redan distribuerat på Google Foto för iOS sedan februari, det nya
videoredigerare kommer att dra nytta av samma funktioner som de som erbjuds för fotot. Nya verktyg dyker också upp, som att beskära en plan, möjligheten att omarbeta horisontlinjen eller till och med ta bort ljud från en video. Google hoppas kunna göra videoredigering enkel och intuitiv.

Med Google Fotos videoredigerare kan du också använda filter, spela på mättnad, kontrast eller till och med på färgbalans. Google integrerar också element från artificiell intelligens till bättre beskära videor, oavsett det ursprungliga formatet.

Totalt visas 30 nya videoredigeringskommandon. Vi beklagar dock avsaknaden av ett riktigt redigeringsverktyg, som skulle ha gjort det möjligt att kombinera två klipp, som Apples iMovie-videoredigerare.

De nya funktionerna i applikationen kan hittas via Play Butik. Som ofta med den här typen av nyheter kan det vara nödvändigt att vänta några dagar för att dra nytta av den nya editorn.

Läs också:
Google Photos: en ny videoredigerare och exklusiva funktioner för Google One

Goda nyheter för Android-användare som står inför intäkter från Google Foto

Denna nya videoredigerare bör vara särskilt välkommen för Android-smarttelefonanvändare som fruktar att behöva gå igenom betaltjänster.

Google har faktiskt under en tid lanserat intäktsgenerering av Google Photos, vilket tyder på att det snart kommer att finnas många nya gratistjänster på Android på detta område. Mountain View-företaget har därför nyligen utökat de avancerade fotoredigeringsfunktionerna, som ingår i dess Pixels, till alla Android-terminaler… med förbehåll för en prenumeration på Google One.

Slutligen meddelade Google också slutet på gratis och obegränsad fotolagring för 1eh juni 2021. Från och med detta datum kommer nya användarbilder att dras från lagringsutrymmet på 15 GB tilldelas Google Drive, Gmail och Google Photo…

Källa: Androidauktoritet

Relaterade Artiklar

Back to top button