Google överger PixelBook… och dess avancerade bärbara ambition?

Google Pixelbook 2 © AI

Google har precis tagit ett radikalt beslut om sin strategi vid sidan av bärbar dator Toppen av linan. Ja, nästa Pixelbook har äntligen blivit helt och hållet avbruten!

Det amerikanska företaget borde till och med helt överge denna mycket konkurrensutsatta sektor.

En total kapitulation

Som vi vet ifrågasattes ofta framtiden för Googles Pixelbook-division. Det kaliforniska företaget hade dock bekräftat sin avsikt att erbjuda nya produkter i denna kategori för bara några månader sedan. En representant för varumärket hade till och med indikerat att Gränsen att många Pixelbooks skulle skapas inom en snar framtid. Idag är historien radikalt annorlunda.

Således får vi veta att Google precis har avbrutit nästa version av sin avancerade bärbara dator. Ännu värre var att hela teamet som ansvarade för projektet demonterades. De anställda har enligt uppgift överförts till andra divisioner av företaget. Vi kan därför anta att det multinationella företaget har valt att helt överge denna sektor. Ett beslut som passar perfekt med den nya strategin som beskrivs av Sundar Pichai, företagets vd.

Att fokusera på det väsentliga

Nyligen nämnde Googles chef just en betydande nedgång i rekryteringen, men också en mer global omstrukturering av sina team. För detta hade raderingen av vissa projekt nämnts i en önskan att ” omfördela resurser till högre prioriterade områden “. För att uttrycka det enkelt, Google vill uteslutande satsa på vad som lönar sig … och Pixelbooks är tyvärr de senaste offren för denna nya policy.

Så vi känner till den sorgliga epilogen av en historia som började 2013 med lanseringen av Chromebook Pixel. Fyra år senare kom den första Pixelbook ut på marknaden. Den såldes sedan som ett exklusivt alternativ (999 USD) till traditionella Chromebooks. Slutligen är Pixelbook Go (en mer prisvärd version) som introducerades 2019 Googles senaste försök på detta område.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button