Google Nyheter för Android får en makeover! Mer personligt innehåll markerat

Google neon logotyp © Mitchell Luo via Unsplash.com

Google verkar i tysthet rulla ut en ny version av sin Google News-tjänst för Android. Denna version ger lite ny estetik, som börjar med en ny design av hemmenyn.

I detta fall, och som rapporterats Neowin, nya Google Nyheter för Android visar en större “Din genomgång”-titel, samt en väderwidget, men på förhand behåller urvalet av fem artiklar på plats som i den gamla versionen. Vi får dock veta att covid-19-bannern, som innehåller information om pandemin, har tagits bort.

En falsk blick från Apple News

I denna nya form påminner Google News fortfarande om sin konkurrent Apple News, med nya animationer som bonus. Vid lansering visas alltså innehållet i stort, men storleken minskar när du scrollar ner. Fortfarande på själva applikationen finns det små förändringar i avsnittet “För dig”: flikarna för lokala nyheter och det personliga urvalet skickar färgade titlar lite större än tidigare. Observera att du också kan följa Clubic (eller media som du väljer) genom att lägga till den i dina “Favoriter”.

Å andra sidan får vi veta att Google för närvarande inte har ändrat något till Google News-widgeten avsedd för Android-startskärmen. Den senare innehåller fortfarande fem artiklar som tidigare, utan något mer i detta skede.

Google Nyheter Android-1 © © Neowin

Google Nyheter Android-2 © © Neowin

© Neowin

En evolution utan stora omvälvningar

Enligt NeowinGoogle borde ändå ge lite av en ansiktslyftning till denna Google Nyheter-widget senare, för att bättre återspegla de ändringar som rullas ut i applikationen.

Dessa förändringar, främst estetiska, tillför inte användaren mycket vad gäller funktionalitet eller ergonomi. Det återstår att se om de förebådar mer djupgående förändringar av tjänsten. I staten tillåter ingenting oss att bekräfta det.

Om samma ämne:
Efter Google News, Apple News, här är… Facebook News!

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button