Google Nyheter får en makeover, så här testar du det

Google Nyheter © Google

Helt ny design, ökad personalisering, fokus på lokala nyheter och faktakontrollGoogle Nyheter gör sin revolution.

Google News firar 20-årsjubileum i år och betalar för tillfället en välkommen översyn av gränssnittet, medan tjänsten har förändrats lite under åren.

Bättre lokala nyheter

Den här förändringen påverkar för närvarande bara webbversionen av Google Nyheter för datorer, förmodligen den som behövde en ansiktslyftning mest. putsa. Den amerikanska gruppen förklarar att den har flyttat kategorierna Rubriker, lokala nyheter och personliga urval av användaren till toppen av sidan för att få direkt tillgång till det viktigaste innehållet.

En av punkterna som Google insisterar på är marknadsföring och anpassning av lokala nyheter. En filterknapp låter dig lägga till flera platser till den lokala nyhetssektionen för att hålla dig informerad om de regioner, städer och städer som intresserar oss.

En annan ny funktion är möjligheten att lägga till, ta bort eller omorganisera ämneskategorier efter dina intressen, för att få en ännu mer relevant sida med resultat och artikelförslag.

Nya Google Nyheter är redan tillgängligt

Google Nyheter på webben får också en sektion tillägnad faktakontroll mer utvecklad, syftet är att ge mer sammanhang till läsarna. Artiklarna av faktakontroll åtföljs av den ursprungliga informationskällan samt en “evidensbaserad bedömning av oberoende organisationer “.

För att dra nytta av nya Google Nyheter, gå helt enkelt till adressen “news.google.com/home” på din stationära webbläsare. Implementeringen för alla användare är ännu inte klar, du kan behöva vänta några timmar eller till och med dagar innan du kommer åt den.

Vi kommer att notera att parallellt med alla dessa nyheter återvänder Google News till våra spanska grannar efter åtta års frånvaro. En återgång möjliggjord genom införandet av en ny lag i Spanien, baserad på ett europeiskt direktiv från 2019 om upphovsrätt och närstående rättigheter.

Du kan också följa Clubic på Google Nyheter med bara några klick

Vi påminner dig också om att på datorer eller mobiler tillåter Google Nyheter särskilt att placera vissa webbplatser i favoriter för att inte missa något. Och operationen är väldigt enkel att följa Clubic, klicka bara på denna länk.

Om du är på mobilapplikationen, tryck på ” Favoriter » i fältet längst ned, sedan på « + nere till höger och sök efter Clubic i sökfältet, innan du slutligen trycker på stjärnikonen.

Om samma ämne:
Börjar Google Nyheter tveksamt ta till sig material du?

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button