Google mot förnekare av klimatförändringar: här är vad som händer

Google är att förtränga förmågan förnekare av klimatförändringar att tjäna pengar och att sprida desinformation genom reklam-.

Det sa företaget på torsdagen kommer inte längre att tillåta att reklam visas bredvid “”. Google kommer också att förbjuda reklam den där de förnekar klimatförändringarnas verklighet.

Policyn, som träder i kraft nästa månad, gäller för allt innehåll på YouTube Och andra Google-plattformar som hänvisar till “”, såväl som de negativa som “

“”, har han förklarat Google i sitt tillkännagivande på torsdag. “

En plan för att eliminera tillhörande innehåll

Under de senaste åren har stora teknikföretag de har mött ett ökande tryck att bidra mer till kampen mot klimatförändringarna, inklusive åtgärder mot klimatrelaterad desinformation på deras plattformar. Men som några av de stora plattformarna har visat tidigare,konsekvent genomförande av en policy efter att det tillkännages brukar det vara den mest utmanande delen.

Facebook förra månaden tillkännagav den sina ansträngningar att bekämpa desinformation om klimatetinklusive ett anslag på 1 miljon dollar för att stödja faktagranskning av falska klimatpåståenden.

Google lanserade också olika produkter tidigare i veckan för att öka användarnas medvetenhet om klimatförändringar, inklusive en ny inställning i Google Maps som visar användarna den största vägen ekologisk.

Relaterade Artiklar

Back to top button