Google Messages: upptäck funktionerna i den framtida uppdateringen av applikationen för snabbmeddelanden

© AndroidPolice

Google har formaliserat de nya validerade funktionerna för Messages. Vissa hade redan testats i flera månader.

Här är listan över de som framgångsrikt har klarat betafasen och kommer att generaliseras: stöd för iMessage-reaktioner, automatiskt skapande av webbadresser för Google Foto-videor som skickats i meddelanden, YouTube-förhandsvisningar, konversationskategorier, födelsedagspåminnelser och slutligen den automatiska raderingen av SMS som innehåller engångskoder.


iMessage-reaktioner, länkar till Google Foton och förhandsvisning på YouTube

Stöd för iMessage-reaktioner på Googles meddelanden hade testats i flera månader och hade landat i beta sedan början av februari. Tidigare visades reaktioner som text i Google Messages. Integrationen tog tid, helt enkelt för att Apple skyr RCS-protokollet för iMessage. Observera att reaktionerna från iPhone-användare visas i form av emoji på Android-enheter.

© AndroidPolice

Google gör också en bättre integration av Google Foton i meddelanden. Nu, när du skickar en video, genererar applikationen automatiskt en länk för att bibehålla den bästa definitionen för mottagaren. Företaget lovar att bilderna snart kommer att berättiga till samma behandling.

GooglePhotolink © AndroidPolice

På en annan notering, och precis som andra appar, visar Messages nu en förhandsvisning av YouTube-videor.

linkyoutubemessage © AndroidPolice

Andra förbättringar av användarupplevelsen

För dem som gillar ordning, erbjuder Google Messages bättre organisation tack vare tillägget av kategorier. Det verkar som om det här alternativet är begränsat till separationen av familje-/personliga och professionella meddelanden.

kategorimeddelande © AndroidPolice

Dessutom bör påminnelsen om födelsedagar undvika vissa förebråelser till de mest bedövade. Naturligtvis inget magiskt, den här påminnelsen är endast möjlig för kontakter vars födelsedatum har angetts tidigare…

födelsedagsmeddelande © AndroidPolice

Slutligen gör uppdateringen det också möjligt att automatiskt radera autentiserings-SMS efter 24 timmar. Detta alternativ överlåts givetvis till användarens val.

Källor: AndroidPolice, Google

Relaterade Artiklar

Back to top button