Google Meet vs. Zoom: Vad är bättre för dig?

Om 2020 har gjort något, har det gjort den genomsnittliga personen mer bekant med programvara för videokonferenser. I år har Google Meet(Google Meet) och Zoom använts flitigt, men det finns ingen tydlig uppfattning om vilket program som är bättre.

Funktioner och detaljer

Zooma och Google Meet utföra samma grundläggande funktion, men Zoom är en heltäckande och fullfjädrad plattform. Google Meet har förenklade funktioner som gör den användbar för grundläggande funktioner. Denna skillnad blir ännu mer uppenbar när du inte bara tittar på gratisversionerna av varje program, utan också på de betalda nivåerna.

Priser(prissättning)

Och Google Meet och Zoom är gratis att använda med ytterligare betalnivåer för användare som vill ha fler funktioner och funktionalitet.

Google Meet(Google Meet) Det finns två betalalternativ: Google Workplace Essentials och Google Workspace Enterprise . Kostnad för Google Workspace Essentials(Google Workspace Essentials) är $8 per månad och priset är Google Workspace Enterprise beräknas från fall till fall, och för att vara ärlig är det inte något som den genomsnittliga användaren någonsin kommer att behöva.

Zoom har fyra prisnivåer utöver gratisplanen: Proffs , företag , Zoom United Business och Företag . Dessa planer faktureras årligen: Zoom Pro – från 149,90 USD per år, Zoom Business – från 199,90 USD per år, Zoom United Business – från $300 per år och Zoom Enterprise – från $199,90 per år.

Medlemmar(Deltagarna)

Gratis versioner Google Meet och Zoom tillåter användare att hålla möten med upp till 100 personer var. Betalversioner av varje program ökar antalet deltagare i varje möte.

Zoom Pro tillåter fortfarande bara 100 medlemmar, men Zoom Business ökar antalet deltagare till 300. Zoom Enterprise tillåter 500 deltagare, och Zoom Enterprise+ – upp till 1000.

Å andra sidan, Google Workspace Essentials tillåter upp till 150 deltagare, och Google Workspace Enterprise – upp till 250. Google har inte ett alternativ som tillåter ett stort antal deltagare, som det har zoom.

Möteslängd(Mötens längd)

Zoom känd för sina 40 minuter långa möten. De har blivit något av en höjdpunkt under året, men 40 minuter är allt gratisplanen tillåter. Däremot betalversioner Zoom avsevärt öka mötestiden.

Zoom Pro låter dig hålla möten upp till 30 timmar. Detta är den maximala tid som tillåter Zoom oavsett nivå.

Google Meet tillåter möten att vara i upp till en timme med gratisplanen och upp till 300 timmar om du väljer den betalda versionen. Efter pris-längd-förhållande Google Meet – Det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet. Möten i Google Meet(Google Meet) kan pågå 10 gånger längre än i Zoom men huruvida någon behöver ett 300-timmarsmöte eller inte är diskutabelt.

Det är också värt att notera att och Zoom och Google Meet låter dig hålla ett obegränsat antal möten, även i den kostnadsfria planen. Det betyder att du kan hålla möte efter möte om du inte vill betala, så att du kan förlänga mötestiden så länge du behöver.

Inspelning(inspelning)

Zooms gratisplan tillåter användare att spela in möten på sina hårddiskar, medan premiumnivåer tillåter användare att spara lokalt eller upp till 1 GB i molnet. Zoom Enterprise ger obegränsad molnlagring.

Google Meet stöder inte lokal inspelning i sin gratisplan, men Google Workspace Essentials tillåter användare att spara poster till Google Drive(Google Drive).

Andra funktioner(andra funktioner)

Zoom skapades som en dedikerad videokonferensplattform, och Google Meet är en del av en bredare uppsättning tjänster. Som ett resultat Zoom har en mer komplett uppsättning funktioner än Google Meet .

Zoom tillåter användare att integrera med andra tjänster, inklusive Skype för företag(Företag) Facebook arbetsplats och säljkår . Den integreras också med tjänster Google som Google Kalender och Google Drive . Å andra sidan, Google Meet integreras med alla tjänster Google och några andra gillar (Google)Skype för företag(Företag) .

Zoomanvändare kan göra undersökningar, samarbeta på en whiteboard med mera. Alla dessa funktioner gör det till en objektivt mer kraftfull plattform, men inte nödvändigtvis det bästa valet.

Säkerhet(Säkerhet)

Ett område som måste åtgärdas är säkerheten för de två plattformarna. Zooma hela året(Zoom) har övervakats hårt för säkerhetsintrång som troll som infiltrerar möten och orsakar massiva avbrott.

Eftersom Zoom implementerade flera säkerhetsfunktioner för att göra plattformen säkrare, såsom 256-bitars kryptering TLS, end-to-end-kryptering och mycket mer. Du kan också ställa in det så att användare bara kan gå med om de har e-post från en specifik domän.

Google Meet har även ett antal inbyggda säkerhetsprotokoll. Alla är aktiva som standard, och det finns även skydd på serversidan som är svåra att kringgå. Google Meet Låter dig utföra tvåstegsautentisering för användare som går med i möten.

(Google Meet)Google Träffa mot Zoom : Vad (Vad)bättre(bättre)?

Båda videokonferensplattformarna utmärker sig inom vissa områden. Om du letar efter en dedikerad, fullfjädrad videokonferenstjänst med alla möjliga funktioner, Zoom – det bästa valet. Dess funktionsuppsättning, kundsupport och avancerade plattform gör det till ett fenomenalt val för företag.

Fastän Google Meet kan ha färre funktioner, det är lättare att ställa in. Du behöver inget speciellt konto. Användare kan gå med i samtal Google Meet med standardkonto Google vilket gör att du kan starta möten snabbare med mindre konfigurationskostnader.

Ur objektiv synvinkel Zoom – det bästa alternativet. Det fungerar, och det fungerar bra, och 2020 har plattformen växt avsevärt. Men alla behöver inte alla funktioner som den erbjuder. Zoom . Om du arbetar med ett litet projekt med vänner eller är en student som letar efter ett sätt att träffa dina klasskamrater på distans, Google Meet kan göra jobbet med mindre svårighet.

Om 2020 har gjort något, har det gjort den genomsnittliga personen mycket mer bekant med videokonferensprogram. Google Meet och Zoom har sett mycket användning i år, men det finns ingen tydlig konsensus om vilket program som är det bästa alternativet.

Funktioner och detaljer

Zoom och Google Meet har samma grundläggande funktion, men Zoom är en heltäckande och fullt utrustad plattform. Google Meet har förenklade funktioner som gör det användbart för grundläggande funktioner. Denna skillnad blir ännu tydligare när du tittar bortom gratisversionerna av varje program till de betalda nivåerna.

Prissättning

Både Google Meet och Zoom är gratis att använda, med valfria betalnivåer för användare som behöver fler funktioner och funktionalitet.

Google Meet har två betalalternativ: Google Workplace Essentials och Google Workspace Enterprise. Google Workspace Essentials kostar 8 USD per månad, medan Google Workspace Enterprise prissätts från fall till fall – och ärligt talat är det inget som den genomsnittliga användaren någonsin kommer att behöva.

Zoom har fyra prisnivåer utanför sin gratisplan: Pro, Business, Zoom United Business och Enterprise. Dessa planer faktureras årligen, med Zoom Pro från $149,90 per år, Zoom Business på $199,90 per år, Zoom United Business på $300 per år och Zoom Enterprise från $199,90 per år.

Deltagarna

De kostnadsfria versionerna av Google Meet och Zoom tillåter användare att vara värd för möten med upp till 100 deltagare vardera. Betalversionerna av varje program ökar antalet deltagare i varje möte.

Zoom Pro tillåter fortfarande bara 100 deltagare, men Zoom Business ökar antalet till 300. Zoom Enterprise tillåter 500 deltagare och Zoom Enterprise+ tillåter upp till 1 000.

Å andra sidan tillåter Google Workspace Essentials upp till 150 deltagare, medan Google Workspace Enterprise tillåter upp till 250. Google har inte ett alternativ som tillåter ett enormt antal deltagare på samma sätt som Zoom har.

Möteslängd

Zoom är välkänt för sina 40-minutersmöten. De har blivit något av en punchline under hela året, men 40 minuter är allt som gratisplanen tillåter. De betalda versionerna av Zoom förlänger dock möteslängden med en hel del.

Zoom Pro tillåter möten att pågå i upp till 30 timmar. Detta är den maximala tid som Zoom tillåter, oavsett nivå.

Google Meet tillåter möten att pågå i upp till en timme på sin kostnadsfria plan, och upp till 300 timmar maximalt om du väljer den betalda versionen. På pris-till-längd-basis är Google Meet det bästa värdet. Möten kan vara upp till 10 gånger längre på Google Meet än på Zoom, även om det kan diskuteras om någon behöver ett 300 timmar långt möte.

Det är också värt att notera att både Zoom och Google Meet tillåter ett obegränsat antal möten, även på gratisplanen. Det betyder att du kan vara värd för möte efter möte om du inte vill betala, så att du kan förlänga din möteslängd så länge du behöver.

Inspelning

Den kostnadsfria Zoom-planen tillåter användare att spela in möten till sina hårddiskar, medan premiumnivåerna tillåter användare att spara lokalt eller upp till 1 GB till molnet. Zoom Enterprise tillhandahåller obegränsad molnlagring.

Google Meet tillåter inte lokal inspelning på sin kostnadsfria plan, men Google Workspace Essentials tillåter användare att spara inspelningar på Google Drive.

Andra funktioner

Zoom byggdes som en dedikerad videokonferensplattform, medan Google Meet är en del av en större svit av tjänster. Som ett resultat har Zoom en mer omfattande uppsättning funktioner än vad Google Meet har.

Zoom tillåter användare att integrera med andra tjänster, inklusive Skype för företag, Facebook Workplace och Salesforce. Den integreras också med Googles tjänster som Google Kalender och Google Drive. Å andra sidan integreras Google Meet med alla Google-tjänster och några andra som Skype for Business.

Zoomanvändare kan genomföra omröstningar, samarbeta på en virtuell whiteboard och mer. Alla dessa funktioner gör den till den objektivt mer kraftfulla plattformen, men inte nödvändigtvis det bästa valet.

säkerhet

Ett område som måste åtgärdas är säkerheten för de två plattformarna. Zoom har granskats under hela året för säkerhetsintrång, som att troll tar sig in i möten och orsakar massiva störningar.

Sedan dess har Zoom implementerat flera säkerhetsfunktioner för att göra plattformen säkrare, såsom 256-bitars TLS-kryptering, end-to-end-kryptering och mer. Du kan också ställa in det så att användare bara kan gå med om de har ett e-postmeddelande från en specifik domän.

Google Meet har också ett antal inbyggda säkerhetsprotokoll. Alla dessa är aktiva som standard, och det finns även skydd på serversidan som är svåra att kringgå. Google Meet tillåter tvåstegsverifiering för användare som går med i möten.

Google Meet vs Zoom: Vilket är bättre?

Båda videokonferensplattformarna utmärker sig inom vissa områden. Om du letar efter en dedikerad, fullt utrustad videokonferenstjänst med varje klocka och visselpipa du kan tänka dig, är Zoom det bästa valet. Dess svit av funktioner, kundsupportteam och utökade plattform gör det till ett fenomenalt val för företag.

Även om Google Meet kan ha färre funktioner, är det lättare att konfigurera. Du behöver inte ett dedikerat konto. Användare kan gå med i Google Meet-samtal med ett standard Google-konto, vilket gör det möjligt för möten att komma igång snabbare med mindre inställningar involverade.

Ur objektiv synvinkel är Zoom det bättre alternativet. Det fungerar och det fungerar bra – och 2020 har plattformen expanderat på stora sätt. Men alla behöver inte alla funktioner som Zoom erbjuder. Om du arbetar med ett mindre projekt med vänner, eller om du är en student på jakt efter ett sätt att träffa dina klasskamrater på distans, kan Google Meet få jobbet gjort med mindre krångel.