Google Meet kan nu fungera från webbläsaren på Windows, Mac och Chrome OS

Google Meet © Ascannio / Shutterstock.com

Google Meet
är nu en progressiv webbapplikation för att förenkla dess användning på stationära datorer.

Google Meet har inte följt sina olika konkurrenter som Zoom eller Microsoft Teams, som länge har erbjudit en skrivbordsapplikation för sin videokonferenstjänst.

Läs också:
Telegram: den nya versionen erbjuder videosamtal för upp till 1 000 användare

Installation med ett klick från Google Chrome

Fram till idag var det viktigt att använda Google Meet för att använda din webbläsare och ansluta till sökjättens webbplats för att komma åt dess olika möten, men Google erbjuder nu ett mer flexibelt sätt att använda sin tjänst.

Faktum är att Google Meet nu är en progressiv webbapplikation (PWA) som kan installeras med ett klick från webbläsaren Chrome för macOS, Windows 10 och naturligtvis Chrome OS.

Vid anslutning dyker en liten ikon upp till höger om adressfältet, Chromes sökfält, som låter dig installera applikationen på din dator och sedan använda den oberoende av webbläsaren.

Läs också:
WhatsApp kan tillåta att överföra sin meddelandehistorik från iOS till Android

En dedikerad applikation som är lättare att använda

När operationen är klar klickar du bara på fliken Applikationer för att öppna Google Meet i ett särskilt fönster och inte längre på en webbläsarflik.

Det är också möjligt att bifoga applikationen till dess aktivitetsfält, hitta den i applikationslistan under Chrome OS eller skapa en genväg till den. Var dock försiktig, Google Chrome måste vara öppet hela tiden när du kör Google Meet.

Vi hittar i denna PWA alla tjänster som erbjuds av Google Meet, nämligen videokonferenser, generering av inbjudningar, men inga nya funktioner förutom detta nya, mer praktiska gränssnitt så att du inte längre behöver byta från en flik till en annan och därmed behålla diskussionstråden medan du fortsätter att arbeta.

Källa: Chromium unboxed

Relaterade Artiklar

Back to top button