Google Meet: inga fler obegränsade möten för gratisanvändare, vad förändras

Videosamtal in Google Meet kommer nu att ha en tidsgräns på 60 minuter för användare med en Gmail-konto personligt eftersom Google nu kommer att införa gränser för möteslängd.

När sökjättens programvara för videokonferenser först blev tillgänglig för alla användare i april förra året sa företaget att det inte skulle finnas några mötesrestriktioner förrän den 30 september. Den tidsfristen sköts dock upp till den 31 mars innan den förlängdes och sedan igen till den 30 juni i år.

Google Meet: Gratis användare kommer att meddelas före deadline

Medan vissa trodde att Google skulle förlänga tidsfristen igen, nu kommer Gmail-användare med ett personligt konto att begränsas till av60 minuters videosamtal under ett möte med tre eller fler deltagare. Till skillnad från Zoom som slutar när användare når 40-minutersgränsen kommer Google Meet istället att skicka ett 55-minutersmeddelande till alla om att deras samtal är på väg att avslutas.

För att förlänga ett gruppsamtal med tre eller fler deltagare längre än 60 minuter kan värden uppgradera ditt Google-konto. Enligt ett nytt supportdokument från Google råder företaget användare att överväga den individuella nivån på Google Workspace som kostar cirka 9,99 euro per månad.

Även om det nu finns tidsgränser för gruppvideosamtal när du använder Meet med ett personligt Gmail-konto, gäller samma begränsningar inte för en-till-en-samtal som kan pågå upp till 24 timmar på både gratis- och företagskonton.

Om du inte kan eller inte vill registrera dig för Google Workspace för att fortsätta använda Google Meet för gruppvideosamtal behöver du bara hålla reda på den tid som återstår av ett möte.

Relaterade Artiklar

Back to top button