Google Meet är nu begränsat till 60 minuters video för gratiskonton

Google Meet-logotyp © Google

Samtalen på Google Meet med tre eller fler deltagare betraktas som gruppsamtal. Om mötesarrangören har ett konto gmail gratis, det ska sluta om 60 minuter.

Längden på gruppsamtal på Google Meet för gratiskonton kan nå en hel dag sedan förra året.

Läs också:
YouTube, Google Drive: en Google-uppdatering kommer att bryta några gamla länkar

Sluta klappa för perioden med “obegränsade” samtal på Meet

På grund av den globala pandemin och situationen för de flesta anställda som tvingades arbeta hemifrån gjorde Google sin videokonferensprogramvara Meet gratis i början av 2020. Alla användare kunde lyssna på samtal i upp till 24 timmar, utan att behöva oroa sig för en gräns på 60 minuter. som ursprungligen skulle vara på plats.

Senare fick vi veta att begränsningen skulle gälla i september 2020. Den sköts då upp till slutet av mars. Den 2 april 2021 förlängde Google denna ” tillfälligt erbjudande » till i sommar.

Från och med nu, alla samtal med 3 eller fler deltagare kommer att begränsas till 60 minuter. Personliga samtal (för två) är alltid gratis och reduceras inte till 60 minuter. Som Google klargör kan enskilda samtal fortsätta i upp till 24 timmar för både gratis- och företagskonton.

Läs också:
Zoom förbereder maskinöversättning genom att köpa ett AI-företag

Inga större förändringar för individen

För att inte abrupt avbryta konversationer kommer Google Meet att skicka ett meddelande till alla efter 55 minuter för att indikera att samtalet är på väg att avslutas. Videomötesvärden kommer att uppmanas att uppgradera sitt Google-konto. Det är troligt att användare, precis som konkurrenterna Zoom och Teams, helt enkelt skulle föredra att återskapa en gratis inbjudningslänk.

För att återgå till en maximal varaktighet för gruppmöten på 24 timmar, driver den amerikanska jätten sitt erbjudande ” Google Workspace Essentials “. Detta är en betalprenumeration för $9,99 per månad som möjliggör videokonferenser med 150 talare, deltagande via uppringda telefonnummer för vissa länder, inspelning av möten i Google Drive samt flera funktioner som “Räck upp handen” eller dynamiska omröstningar.

Annars kan företag prenumerera på Google Workspace Enterprise-erbjudandet, vars priser är tillgängliga från försäljningsavdelningen.

Källa: 9to5google

Relaterade Artiklar

Back to top button