Google Meet är berikat: nytt gränssnitt, bättre kvalitet och videobakgrund

Google Meet © Google

Google Meet
får en makeover. Medanapp för videokonferenser
nyligen förlängt sin gratisperiod till juni, nya funktioner erbjuds nu av Mountain View-företaget.

Google hoppas alltså komma ikapp sina främsta konkurrenter, inklusive ZOOM.

Läs också:
Google Meet: “obegränsade” samtal förlängs till juni

Mer utrymme och fästfunktionalitet

Google Meet förbättrar sin UX. Mountain View-företaget kommer att erbjuda
nästa månad mer utrymme för att se innehåll, samt ett fästverktyg. Du kommer alltså att ha möjlighet att anpassa ditt innehåll genom att ställa in en eller flera flöden. Ett sätt att lyfta fram en presentation och en talare, till exempel, eller flera talare samtidigt. Naturligtvis kommer namnen på alla deltagare att förbli synliga på skärmen.

Google Meet-ström © Google

För att svara på användare som klagar på ansträngda ögon och förlust av koncentration orsakad av att se sig själva på skärmen, kommer Google Meet även nästa månad att erbjuda möjligheten att ändra storlek, flytta eller dölja sin egen videoström. En funktion som redan erbjuds av i synnerhet ZOOM.

Läs också:
De bästa samarbetsverktygen för distansarbete

Ett energisparläge och andra nyheter förstärkta med AI

För att övervinna problemet med energiförbrukning kommer Google gradvis att lägga till ett nytt “sparläge”, vilket kommer att begränsa användningen av mobildata. Den här funktionen är speciellt avsedd för användare med ett begränsat internetabonnemang och kan aktiveras mycket enkelt från applikationsinställningarna genom att klicka på ” Begränsa dataförbrukningen som Google förklarar på en supportsida.

Google förlitar sig också på artificiell intelligens för att förbättra sin programvara för videokonferenser. Meets lågljusläge utökas alltså från mobil till webben: här justerar artificiell intelligens automatiskt videon för att göra dig mer synlig om du befinner dig i en mörk miljö.

Google Meet-färg

En annan nyhet från AI, Autozoom gör att du kan rama om automatiskt under dina samtal.

Mountain View-företaget tillkännager också utseendet, under de kommande veckorna, av tre nya bakgrunder: ett klassrum, en fest och en skog. En rolig liten touch som skulle kunna tilltala barn… Såväl som vuxna i möte!

Med denna nya uppsättning funktioner hoppas Google kunna motverka uppkomsten av ZOOM; kom ihåg att den senare såg sin inkomst öka med 326 % förra året.

Källa: Google blogg

Relaterade Artiklar

Back to top button