Google Maps, Translate, YouTube: upptäck alla uppdateringar av Googles tjänster

Google I/O © Clubic

Googles tjänster förbättras lite mer med nya funktioner som använder mer och mer artificiell intelligens.

Det var under sin Google I/O-utvecklarkonferens som sökmotorn presenterade nästa funktioner som kommer att berika dess mest populära onlinetjänster.

Nya språk för Google Translate, mer uppslukande kartor för Maps

Sundar Pichai, vd för Google, inledde sitt tal med att meddela att Google Translate, gruppens översättningsverktyg, mycket snart skulle stödja 24 nya språk, som sanskrit.

Google Maps kommer också att få några nya funktioner och dra nytta av de artificiella intelligensmodeller som varumärket har infört. Google meddelade särskilt att de hade använt sin bildigenkänningsteknik för att automatiskt lägga till 20 % fler byggnader tack vare satellitbilderna som används av sökmotorn.

Förslaget om ekologiskt ansvarsfulla resor, som lanserades förra året, kommer äntligen att utökas till europeiska länder under de kommande veckorna.

Google I/O © Clubic

Google Maps kommer också att erbjuda “Immersive View”, ett nytt sätt att besöka en stad tack vare exakta representationer av byggnader och gator och monument. Exemplet som visades på scenen som representerade staden London var verkligen ganska imponerande i detalj.

YouTube vill bli mer tillgängligt och förbättrar sina omedelbara översättningar

YouTubes videoströmningstjänst kommer också att få vissa förbättringar under de kommande veckorna.

Efter att ha introducerat kapitel för en tid sedan för att gå snabbare genom det längsta innehållet, kommer YouTube nu att erbjuda en automatisk kapitelindelning, återigen assisterad av artificiell intelligens.

Google I/O © Clubic

Videorna kommer också att transkriberas automatiskt så att användarna kan följa de olika utbytena. iOS- och Android-versionerna av YouTube kommer snart att utrustas med ett automatiskt översättningssystem och 16 nya språk kommer gradvis att läggas till, inklusive ukrainska från och med nästa månad så att invånarna kan, enligt Sundar Pichai, få tillgång till kvalitet.

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button