Google Maps: snart rutter med mindre bromsning för färre olyckor?

bromsning © Jan-Mallander / Pixabay

Tjänsten Google kartor
avtäckte denna vecka en serie nya uppdateringar som gör kartorna ännu mer dynamiska och detaljerade, med särskilt fokus på säkerhetsaspekten.

Google utnyttjade I/O-konferensen för att avslöja 5 Maps-uppdateringar som, med lite tålamod, gradvis kommer att rullas ut till Android och iOS under de kommande månaderna. Minskad plötslig inbromsning, en förbättrad Live View, bättre information i realtid per zon… Menyn verkar ganska lockande. Låt oss se detta i detalj.

Läs också:
Den senaste versionen av Google Earth ger en vy av världen nästan 40 år gammal!

Hastighet och säkerhet: Google Maps vill begränsa riskfylld inbromsning

Vad händer om Google Maps hjälpte dig att minska risken för att plötsligt bromsa in ditt fordon? Detta är ambitionen med applikationens nya funktion, kallad Safer Routing.

Principen är enkel: när du väl har angett din avreseort och din destination kommer Google Maps att fortsätta att beräkna olika rutter. Förutom att med den senaste uppdateringen kommer applikationen också att erbjuda en rutt som låter dig gynna en väg som är både snabb och potentiellt kan generera mindre plötsliga inbromsningar. För att göra detta kommer funktionen att förlita sig på viss data, såsom trafiktäthet eller väder, för att erbjuda sitt val.

Med detta nya alternativ hoppas Google utesluta tiotals miljoner bromsoperationer som kan leda till olyckor varje år.

Läs också:
Google Maps kommer snart att visa dig den minst förorenande vägen

Maps fortsätter att förbättra Live View och förlitar sig fortfarande på förstärkt verklighet

Google gör också nya förbättringar av Live View, dess förstärkta verklighetsnavigeringssystem för fotgängare. Från kartan över Google Maps, när du letar efter en viss plats, bör det mycket snabbt vara möjligt, med ett klick, att se gatan eller den berörda platsen med ny användbar information, särskilt om restauranger eller butiker runt dig. Omedelbart kommer du att kunna få tillgång till till exempel öppettiderna, hemsidan, kontaktsätten, betyget och bilderna på en restaurang.

På samma princip erbjuder Live View från Google Maps ny information som hjälper dig att bättre hitta runt en korsning som är lite av ett pussel, med vägskyltar för augmented reality. Om du till exempel är i en storstad och letar efter vägen tillbaka till ditt hotell eller till flygplatsen, visar Live View dig riktningen du behöver följa med hjälp av pilar, beroende på din position vid tidpunkten för din sökning .

Live View Update © Google

Google Maps kommer också att lägga till ytterligare 50 städer till sin detaljerade gatukartor, som visar alla övergångsställen, trafikljus och andra viktiga trafik-/signalpunkter.

Men framför allt berikar Maps sina kartor och gör dem ännu mer dynamiska. Mountain View-företaget rapporterar direkt från applikationen de distrikt eller områden i en stad som i realtid är särskilt upptagna och därför bör undvikas om du vill gå lugnare. Slutligen anpassar sig Google Maps till den tid du öppnar applikationen. Beroende på tid på dygnet eller veckodag kommer intressanta platser som restauranger, butiker, kaféer eller museer att ändras på din bildskärm, för att förbättra bekvämligheten och serviceaspekten av applikationen.

Upptaget område Kartor © Google

Källa: Google blogg

Relaterade Artiklar

Back to top button