Google Maps och Waze: adjö till vägspärrar och fartkameror från 1 …

Google Maps och Waze: adjö till rapporter om vägspärrar och fartkameror från 1 november?

Tekniken har i flera år nu gjort det möjligt för användare att hitta runt på världens gator genom att använda vissa appar. Uppenbarligen bland dessa finns veteranerna Google Maps och Waze som förutom att visa oss den rätta vägen, också indikerar närvaron av kontrollpunkter och fartkameror längs vägen. Snart kanske de inte längre är där.

Google Maps och Waze: från 1 november förändras allt

De två Big G-navigatörerna, men i synnerhet Waze (som blev känd för att vara en social navigatör), som vi tidigare nämnt, låter dig rapportera polisens närvaro på vägen, mer eller mindre som de gör. Vissa europeiska länder kan dock införa begränsningar. Till exempel i Frankrike kan prefekturerna välja att blockera meddelanden av detta slag under en viss tidsperiod.

Enligt ett nytt dekret som godkändes i april förra året kunde de behöriga myndigheterna i det transalpina landet från och med den 1 november nästa år blockera meddelanden om vägspärrar och fartkameror under en tidsperiod som sträcker sig från 2 till 12 timmar, inte mer. Dessutom kommer det att vara ett lokaliserat stopp: Därför kan valet uppstå på grundval av vissa polisinsatserkanske i fallet med kontrollpunkter utlöses i händelse av kidnappning eller terroristattacker.

Men det finns också en annan nyhet, eftersom begränsningar Inte kommer att vara värt för de viktigaste motorvägarna, men bara för dem departements- och kommunalt. Anledningen? Gör livet svårt för ligister och kriminella, var alltid uppmärksam på vägspärrar vid flykt. Google måste därför samarbeta med myndigheterna för att säkerställa blockering av rapporter. Åtminstone händer detta i Frankrike. Vem vet om samma sak kommer att hända i Italien också.

Relaterade Artiklar

Back to top button