Google Maps: nästa uppdatering kommer att kretsa kring sociala och cyklister

Google Maps © Google

Google kommer att lägga till funktioner som riktar sig till cyklister, turister och resenärer till sitt verktyg Kartor.

På programmet: flygbilder av monument, berikade cykelvägar och meddelanden om positionsdelning.

Flygfoto över kända landmärken

Om du utnyttjar sommarmånaderna för att besöka kända monument, kan du beundra dem från alla vinklar i förväg för att få det att vattnas i munnen. Google Maps erbjuder flygbilder över hundra platser runt om i världen. Bland de berörda städerna finns Barcelona, ​​​​London, New York, San Francisco och Tokyo.

Google Maps © Google

Google Maps © Google

©Google

Google säger att dessa renderingar är baserade på artificiell intelligens och miljarder högupplösta Street View-, satellit- och flygbilder. Målet: att ge dig en mycket exakt uppfattning om hur ett monument som Big Ben eller Empire State Building ser ut.

Mer detaljerade cykelvägar

För att stödja en underliggande trend (antalet cyklister har ökat med 40 % de senaste månaderna enligt Google) och uppmuntra detta transportsätt, förbättrar Google Maps sina cykelvägar.

Google Bike © Google

Googlebike © Google

©Google

Karttjänsten integrerar ytterligare information såsom höjden, typen av väg, tätheten av biltrafik på den valda rutten eller till och med förekomsten av trappor på rutten.

Aviseringar för att bättre dela din position

Den sista förbättringen gäller alternativet för platsdelning. Google har lagt till ett aviseringssystem som indikerar en persons avgång och ankomst enligt platser som definierats i förväg.

Företaget ger flera konkreta exempel, bland annat om en ensam vandrare som skulle dela sin position med sin syster. Hon kan få ett meddelande när hennes bror återvänder till spårhuvudet. Hon är därmed informerad om vandringens smidiga gång.

För integritetsaspekten kan aviseringar endast konfigureras för en person som användaren redan har auktoriserat platsdelning med. Slutligen kan aviseringar skickas som varningar i Maps-appen eller som ett e-postmeddelande. Det kommer att vara möjligt att blockera dem helt.

notifgooglemaps © Google

notifgooglemaps © Google
notifgooglemaps © Google

©Google

Flygbilder och meddelanden om platsdelning finns nu tillgängliga på Google Maps Android, iOS och Windows PC. När det gäller de förbättrade cykelvägarna kommer de successivt att erbjudas i vissa städer under de kommande veckorna.

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button