Google Maps kommer att visa skogsbränder och omfattningen av baldakiner runt om i världen

Canopy Google Maps © Google

Google har meddelat de nya funktionerna som kommer till sin karttjänst online under de kommande månaderna: en uppsättning tillägg som är direkt relaterade till kampen mot den globala uppvärmningen för att hjälpa individer och kommuner runt om i världen.

Wildfire-data kommer att delas med alla på Google Maps, och stadsskärmar kommer snart till smartphones och datorer.

Läs också:
Google begränsar Maps funktionalitet om du inte delar dina livenavigeringsdata

Skydda och informera

Google rullar ut, först på Android den här veckan, och i oktober på iOS och PC, ett nytt lager av information om skogsbränder runt om i världen. Det kommer därför att vara möjligt att se, tack vare satellit-, regerings- eller AI-data, utvecklingen av skogsbränder på en drabbad plats och att ha på ett ställe alla användbara länkar för att komma åt den information du behöver (evakueringsinstruktioner, viktiga nummer , etc.). Australien och USA, som har levt under gigantiska skogsbränder i två år, blir de första länderna att dra nytta av mycket mer exakt information.

Ett annat intressant tillägg, men mer riktat till proffs, är visningen av kapelltäthet i 100 städer runt om i världen som kommer 2022. Det här verktyget lanserades ursprungligen i 15 städer i USA (inklusive Los Angeles, Chicago eller till och med Miami). det är möjligt att identifiera de områden i städerna som är mest täckta av träd, och därför bäst skyddade under perioder med hög värme. Omvänt kommer de minst skyddade områdena, som utgör värmeöar, att vara mycket lättare att identifiera och kommunerna kommer att kunna planera sin strategi för att utöka skuggade områden bättre.

Källor: Google, Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button