Google Maps: Här är de mest sparade platserna under pandemin

Google kartor är navigatorn mest använda i världen, inte bara för dess noggrannhet och för den ständiga uppdateringen av kartorna. Med den här navigatorn kan du faktiskt söka från restauranger till bensinstationer i närheten. Men det är inte allt. En av de senast använda funktionerna på Google Maps är att spara alla platser på kartan. Och det är tack vare detta alternativ som det var möjligt att se vilka är de mest sparade platserna under pandemin av Covid-19.

Vilka är de mest sparade platserna under pandemin på Google Maps

Tvärtemot vad man kan tro, under pandemin fortsatte människor runt om i världen att spara sina favoritplatser på Google Maps. Detta gjorde det möjligt att jämföra en förändring i intresse från föregående år trots att folk minskat sitt resande. Här är vad de är typerna av de mest sparade platserna:

 1. Nationalparker och skogar;
 2. floder;
 3. Glassbarer;
 4. Nedstängt;
 5. Kaffe;
 6. Vattenfall;
 7. Viloplatser för förare;
 8. Cykelaffärer;
 9. Gratis parkeringsplatser;
 10. Mobila fält.

Och det är inte allt. Tack vare denna funktion Google Maps har också lyckats förstå vilka som är de mest populära och uppskattade platserna i världen. Här är listan över de tio bästa där, på Google Maps, Italien och tre av dess otaliga underverk också dyker upp:

 1. Frankrike: Eiffeltornet;
 2. Frankrike: Louvren;
 3. Japan: Kiyomizu Dera;
 4. Italien: Colosseum;
 5. Spanien: La Sagrada Familia;
 6. Japan: Fushimi Inari Taisha;
 7. Frankrike: Triumfbågen;
 8. Italien: Fontana di Trevi;
 9. Italien: Pantheon;
 10. Storbritannien: Buckingham Palace.

Intressant va? Och vem vet hur många andra saker som kan förstås om intressen, egenheter och egenskaper hos de mest sparade platserna. Google Maps står ständigt förbättra denna funktion som, för att kunna utnyttjas till fullo, kräver aktivering av geografisk plats.

Det finns många applikationer på väg att köra om Google Maps, även på den berömda resesällskapet Android Auto. Det är dock fortfarande få som kommer i närheten i fullständighet och precision.

Relaterade Artiklar

Back to top button