Google Maps erbjuder nu rutter med laddstation för elfordon

Ladda upp Google Maps © Google

Med Google kartor
, kommer det att bli möjligt att förbereda den bästa möjliga rutten med hänsyn till stopp för att ladda ditt elfordon. Med en extra exklusiv funktion för européer som bonus.

Google meddelade i ett blogginlägg införandet av en ny funktion i sin karttjänst, som borde göra livet enklare för elbilsanvändare.

Läs också:
Google Maps förbättrar visualiseringen av naturområden och gator

Den bästa rutten med laddningsuppehåll

Mountain View-företaget indikerar att det nu är möjligt att planera en resa med hänsyn till stopp vid laddstationer för elfordon.

För långa rutter, som kräver minst två laddningar, kommer de nya Maps-algoritmerna att beräkna den mest optimala rutten genom att söka och filtrera tusentals offentliga laddstationer. Den anger också avgiftens varaktighet, en tid som tas med i den beräknade restid.

För kortare rutter som bara kräver laddning erbjuder Google Maps ett urval av laddstationer som är på väg för att låta användaren välja den terminal som passar honom bäst. Närliggande butiker nämns också (butiker, kaféer etc.) för att hålla sig sysselsatta under laddning.

Läs också:
Covid-19 testcenter är nu synliga på Google Maps

Information om betalningsmetoder i Europa

Google förklarar att de nya algoritmerna som utvecklats för dessa funktioner är baserade på en typ av matematik som kallas “grafteori”.

Observera att ett alternativ exklusivt för Europa också har lagts till: angivande av betalningsmedel som accepteras för varje station, viktig information med tanke på driften via nätverk och befintligt abonnemang hos oss.

Alla dessa nya funktioner är tillgängliga i versionen av Google Maps som är förinstallerad i elbilssystemet, som för tillfället är begränsad till två modeller: Polestar 2 och Volvo XC40 Recharge. Andra fordon kommer successivt att dra nytta av det.

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button