Google Maps: du kan nu kontrollera luftkvaliteten omkring dig

Google kartor

Med Kartor, vill Google garantera din säkerhet under dina sommarresor. För att göra detta har företaget precis lanserat en ny funktion för sin berömda karttjänst.

Sommaren är nu bara ett stenkast bort. Du kanske planerar, vid detta perfekta tillfälle på året, att vandra eller till och med campa. Nåväl, Google erbjuder dig, tack vare sin Maps-applikation, en funktion som låter dig kontrollera luftkvaliteten innan du bestämmer dig för att åka till din semesterdestination.

Google Maps: åka på semester säkert

Den här nya Google Maps-funktionen, som bara rullas ut till Android- och iOS-system i USA, kan vara användbar för några av er. Dess huvudsakliga mål är att hjälpa dig ta reda på luftkvaliteten på en plats, så att du kan avgöra om det är klokt att åka dit för utomhusaktiviteter.

Rent konkret kommer Google Maps att visa dig luftkvalitetsindexet (AQI) och ge dig några råd i enlighet med detta (alternativet är tillgängligt från kartinformationen). Till exempel, om området är omgivet av ovanlig smog, kommer appen att ta hand om att meddela dig. Det kommer också att integrera ett alternativ som gör att du i realtid kan se skogsbränderna i din region, de senare har tyvärr ökat under de senaste åren.

Google Maps © © Google

Som en del av utvecklingen av dessa funktioner hävdar Mountain View-företaget att de har arbetat nära med partners som är specialiserade på väder- och luftkvalitet. Målet är naturligtvis att ge dig information som är exakt, och som därför kommer att vara användbar för dig när du behöver den. Å andra sidan vet vi ännu inte när Google Maps kommer att välkomna dessa nya alternativ i resten av världen, men väntan bör inte vara för lång.

Om samma ämne:
Apple Maps rullar ut sitt nya betygssystem i Tyskland, och snart i Frankrike?

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button