Google Lens multisearch: mer exakta sökningar tack vare kombinationen av bild och text

multisökning

Google lägger till ett nytt verktyg som heter “Multisearch” till sin sökmotor. Genom att kombinera ord och bilder i sökmotorn kan du hitta just det ämne som intresserar dig, även om du har glömt namnet.

Klicka bara på “kamera”-ikonen i applikationens sökfält och välj sedan den bild du vill ha och relevanta nyckelord.

När orden sviker dig

Genom att koppla bilden till orden kommer Google att kunna hitta exakt de objekt och information du letar efter. På så sätt kan du ställa mer specifika frågor. Till exempel, om du vill veta hur man vattnar en växt som du fick, välj ett foto av växten och be sedan om instruktioner. Multisearch kommer att identifiera anläggningen och ge dig nödvändig information. Du kan ta bilder direkt från sökmotorn eller välja dem på din telefon.

Funktionen är inte perfekt ännu, men den kan förbättra sökresultaten när man letar efter namnet på något som är särskilt svårt att beskriva. En tavla vars målare du skulle vilja hitta till exempel, eller en byggnad vars historia du skulle vilja veta. Denna funktion kan därför tjäna en mängd olika syften.

Perfekt för shopping

Enligt Google är det här verktyget för närvarande effektivt om du letar efter produkter till försäljning på Internet, som kläder eller särskilda föremål. Mountain View-företaget publicerade en demo av den nya funktionen: för att hitta en klänning som syns på ett foto, välj bilden i sökmotorn med ett nyckelord. För att hitta en liknande klänning av ett annat märke eller en annan färg, välj fotot och namnet på märket, eller önskad färg.

Du kan alltså fotografera kläderna direkt i fönstret för att hitta liknande stilar online. Google vill också tillåta användare att hitta dekorativa föremål, möbler eller servis från ett foto av en produkt i samma stil. Funktionen är för närvarande bara tillgänglig i betaversion i USA, men den bör snart anlända till Frankrike.

Om samma ämne:
Den här nya Google Play Butik-funktionen kommer att rädda dig från att ladda ner föråldrade appar

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button