Google Lens kommer till datorn och tillåter optisk teckenigenkänning i Google Foto

Google Clubic © Clubic.com

Google utökar inflytandesfären ytterligare Google Lens
. Efter att ha lagts till i Google Image, i Photos-applikationen och implementerats direkt i Android, kommer bildigenkänningsprogrammet att dyka upp i webbversionen av Google Photos.

Googles bildigenkänningsprogram, Google Lens, har tagit sig till ett nytt hem: webbversionen av Google Foto. Den kommer särskilt att användas för att enkelt kopiera text som finns på en bild, via optisk teckenigenkänning (OCR).

Läs också:
Google Lens stöder nu direktöversättning offline

En tjänst som Google använder överallt

Som förklarat 9to5Googleallt du behöver göra är att öppna en bild som innehåller text för att en kontextuell åtgärd (för tillfället förstärkt av den gamla Google Lens-logotypen) ska visas och erbjuda oss att “ Kopiera text från bild “. Den här nya åtgärden erbjuds till vänster om dela, redigera eller info-kommandon i Google Foto-gränssnittet.

Om du klickar på den aktiveras Google Lens, markerad av skanningsanimationen vi känner till. Efter detta steg väljs texten i bilden och replikeras i en panel till höger. Direkt från bilden är det sedan möjligt att avmarkera text, bara göra vissa avsnitt i fetstil och kopiera dem med en flytande knapp.

Läs också:
Google introducerar en rad nya funktioner för sin sökmotor

Google Lens kommer ut ur mobilvärlden och det är första gången

Om Google Lens för närvarande bara fungerar genom OCR och för textigenkänning på webbversionen av Google Photos är denna nyhet intressant i och med att det är Googles första utflykt.Lens utanför mobilvärlden.

På Android används den här tjänsten till exempel för research i Google Image, medan den via Chrome på mobilen låter dig starta en snabb analys på valfri bild genom att trycka och hålla ned.

Källa: 9to5Google

Relaterade Artiklar

Back to top button