Google Lens kommer till Chrome (och det är väldigt praktiskt)

Google Lens logotyp

Google Chrome
dator kommer snart att kunna utföra visuella sökningar tack vare integrationen av Google Lens
.

Det smarta bildigenkänningsverktyget hade debuterat skrivbordet via Google Photos i april förra året, vilket gör det möjligt att extrahera text från en bild.

Läs också:
Zooma in på en suddig eller pixlad bild och se tydligt? Uppdrag inte omöjligt enligt Google

Google Lens fortsätter att expandera

Denna integrering direkt i webbläsaren Chrome kommer att ge nya möjligheter. Kontextmenyn, som visas efter ett högerklick, kommer att erbjuda ett nytt alternativ som heter “Sök i en del av sidan med Google Lens”. Efter att ha klickat kommer du att kunna välja det område på skärmen du vill analysera och söka med Lens.

En lista med länkar där visuella matchningar hittades visas sedan på samma flik, som visas i GIF nedan. Bekvämt för att snabbt identifiera ett föremål, en plats eller till och med en person.

Google har inte meddelat något specifikt datum för ankomsten av denna funktion i Chrome skrivbordet. Företaget planerar också att göra förbättringar av Google Lens under de kommande månaderna genom att dra nytta av dess nya MUM-algoritm (för Multitask Unified Model). I synnerhet kommer det att vara möjligt att lägga till frågor till en visuell sökning. Till exempel att ta ett foto av din cykels trasiga växel och ställa frågan ” hur man fixar Lens kommer att leda dig till en reparationsvideohandledning.

Källa: 9to5Google

Relaterade Artiklar

Back to top button