Google lanserar sina Pixel 6 och Pixel 6 Pro: release den 28 oktober, från €649

Google Pixel 6 Pixel 6 Pro © © Google

Det är det, här är vi. Google anordnar sin årliga konferens ikväll tillägnad dess nya smartphones : den efterlängtade Pixel 6 och Pixel 6 Pro. Men, rackare som vi är, vi har redan smartphones i våra händer och berättar allt du behöver veta om dem.

Smartphones som vi har pratat om i många månader på Clubic, och som stämmer helt överens med vad läckorna hade dragit om dem.

Pixel 6: Google gör sin revolution

Vi har vetat det i månader: Pixel 6 och Pixel 6 Pro liknar ingenting som Google hade erbjudit oss tidigare. Tillverkaren gör rent och innovativt både när det gäller design och teknik.

Låt oss börja med Pixel 6. Utrustad med en 6,4-tums FHD+ 90Hz AMOLED-skärm, den har en central utskärning med en 8-megapixel främre kamera. Skivan är platt, och trots allt försedd med ganska tjocka kanter. Skärmen är skyddad av Gorilla Glass Victus, och smarttelefonen är IP68-certifierad. För första gången hos Google bjuds även fingeravtryckssensorn in under skärmen.

Google Pixel 6 © © Slashleaks

Det är snarare på baksidan som Pixel 6 sticker ut från konkurrenterna. Google återupptar den tvåfärgade estetiken i sin debut, och separerar färgerna med ett “block” kameror som spänner över smartphonens hela bredd. Ganska framträdande, den innehåller en helt ny 50 megapixel fotosensor (storlek 1/1,31″, jämfört med 1/2,55″ på Pixel 5), och en 12 megapixel ultravidvinkel.

Google Pixel 6 © © Google

En annan stor nyhet: Google återvänder till den mycket höga delen. Låt oss faktiskt komma ihåg att Pixel 5 var mer integrerad i mellanklassen, med sin Snapdragon 765G SoC. Men i år har tillverkaren gjort allt genom att för första gången integrera en egen SoC.

Detta är Google Tensor, graverad i 5 nm och utrustad med en 8-kärnig CPU (2x 2,80 GHz; 2x 2,25 GHz; 4x 1,8 GHz) och en senaste generationens Mali G-78 GPU. Pixel 6 kommer med 8 GB LPDDR5 RAM för 128 eller 256 GB UFS 3.1-lagring. Smarttelefonen drar nytta av ett batteri med en kapacitet på 4 614 mAh, uppladdningsbart med 30 W trådbundet och 23 W trådlöst.

Google Tensor © © Google

Pixel 6 Pro: bättre skärm, bättre foton

Pixel 6 Pro markerar sin skillnad mot den klassiska modellen på särskilt tre punkter: skärmen, kamerorna och batteriet.

Här går vi till en 6,7-tums AMOLED-skärm som visar en QHD + definition vid 120 Hz. Observera att detta är en LTPO-panel som, precis som iPhone 13 Pro, kan sänka sin frekvens ner till 10 Hz för att bevara ‘autonomin’. Vi märker också att kanterna är tunnare, och av goda skäl: smartphonen är böjd framtill och baktill.

Google Pixel 6 Pro © © Google

På fotosidan, utöver duon på 50+12 megapixel som redan finns i Pixel 6, finns det ett 48 megapixel periskopiskt teleobjektiv (1/2.0″; ƒ/3.5 bländare). Detta erbjuder en 4x optisk zoom och uppåt. till 20x tack vare Super Res Zoom-funktionen.

Äntligen på batterisidan kommer XXL-smarttelefonen här till en kapacitet på 5 000 mAh, alltid uppladdningsbar på 30 W via tråd. Trådlös laddning ligger också kvar på 23 W. En annan detalj att ta hänsyn till: här går vi till 12 GB RAM mot 8 för den klassiska modellen.

Google Pixel 6 Pro © © Slashleaks

Android 12 och många exklusiva funktioner

Vi kan låten. I en Pixel finns det förstås tekniken, men ännu mer AI och maskininlärning. Och på det här området är Google fortfarande långt över striden.

Det är därför ingen överraskning att Pixel 6 och Pixel 6 Pro avancerar som de verkliga skyltarna för Googles framsteg på detta område. I det här fallet integrerar de två nya smarttelefonerna från webbjätten uppenbarligen Android 12 och listar många nya funktioner, särskilt när det gäller fotobehandling.

Expert på datorfotografering kan Google nu erbjuda att radera oönskade foton från dina foton. Döpt” magiskt suddgummi», analyserar den här funktionen bilden så att du kan välja personer, eller element som du vill se försvinna för att bara lämna ditt motiv i ljus.

Pixel 6 magiska suddgummi © © Google

I samma ordning av idéer, ” Ansiktsavskärning kommer att korrigera bilden från att vara ur fokus genom att applicera ett skärpningsfilter på en persons ansikte. Detta bör visa sig särskilt användbart i svagt ljus, när sensorerna har svårare att förstå vad de ska fånga.

Ännu viktigare är att Google basunerar ut att dess nya smartphones är de mest “inkluderande” på marknaden. Med detta menar han att Pixel 6 och Pixel 6 Pro är bäst utrustade för att bäst respektera hyn hos motiven på ett foto. Det är klart att vi måste förvänta oss en mer realistisk återgivning av hudfärgen på de motiv vi ska ta en bild av. Tanken är att låta alla framhävas av den nya generationens sensor för Pixel 6.

Google Pixel 6 verklig ton © © Google
Google Pixel 6 verklig ton © © Google

Slutligen, och detta är goda nyheter för människor som vill behålla sin smartphone under lång tid: Pixel 6 kommer att uppdateras av Google i 5 år. Det är lika mycket som en iPhone på iOS-sidan. Men var försiktig, det här gäller bara säkerhetsuppdateringar. Google garanterar fortfarande “bara” tre större OS-uppgraderingar. Så du kan hoppas på att njuta av din Pixel 6 och Pixel 6 Pro upp till Android 15 — ” minst att använda språket som används av Google.

Pixel 6 och Pixel 6 Pro: pris och tillgänglighet

Pixel 6 och Pixel 6 Pro kommer att släppas nästa vecka, torsdagen den 28 oktober. Pixel 6 kommer att finnas i färgerna Carbon och Ocean Grey. Pixel 6 Pro kommer endast att släppas i en kolfibermodell hos oss. För alla förbeställningar fram till den 27 oktober kommer ett Bose 700 brusreducerande headset att erbjudas.

  • Pixel 6 : 649 € (8+128 GB)
  • Pixel 6 Pro : 899 € (12+128 GB)
Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro © © Google

Vi noterar därför att “entry-level”-modellen bara lanseras till 20 € dyrare än förra årets Pixel 5, trots nya funktioner som antydde en betydande prishöjning.

Vi ses nästa vecka på Clubic för att upptäcka vår fullständiga dom om de nya smarttelefonerna från Google.

Relaterade Artiklar

Back to top button