Google kommer snart att ta bort Chrome-appstartaren

Medan Google Chromes meddelandecenter togs bort redan förra året på grund av dess praktiskt taget noll intresse för användarna, var det denna gång tur för Chrome-programstartaren. Som vi har sagt flera gånger är Googles webbläsare en ekosystem komplett som låter dig köra inbyggda applikationer i den. För att underlätta exekveringen av dessa applikationer och integrera dem lite mer i själva operativsystemet har företaget implementerat en startprogram från vilken man snabbt kan starta, med ett enda klick, applikationerna i sitt operativsystem., men upplevelsen gjorde det inte bli som företaget hade önskat.

Denna funktion, tillkännagavs och utvecklades 2013 kommer äntligen att gå till historien. Som företaget meddelade kommer denna programstartare i framtida sammanställningar att försvinna i alla operativsystem som den funnits i fram till nu: Windows, Linux och Mac OS X. Förutom det låga intresset och användningen av användarna, att eliminera irrelevanta funktioner är ytterligare ett försök att minska webbläsarens resursförbrukning vilket ökar och är mer oroande, särskilt på mindre kraftfulla datorer.

Även om detta programstartare är eliminerad kommer applikationerna att fortsätta att vara fullt fungerande, och vi kan fortsätta att komma åt dem genom att skriva i adressfältet “chrome: // apps” “. Användare av Chromebook- eller ChromeOS-operativsystem kommer att fortsätta att njuta av startprogrammet eftersom det är en av de grundläggande delarna av operativsystemet.

Alternativ för Chrome App Launcher

Även om Google tar bort den här funktionen från din webbläsare och alla applikationer fortfarande är tillgängliga för att startas från den, är det tack vare tredjepartstillägg möjligt att förse vår webbläsare med en liknande startare, även om den istället för att integreras i operativsystemet är integrerad i webbläsarens tilläggsfält, så att alla applikationer kan ses och köras därifrån.

Det finns många liknande tillägg, även om en av de mest kända är Apps Launcher som vi kan ladda ner gratis från tilläggsbutiken.

Kommer du att sakna Chrome-appstartaren?

Du kanske är intresserad:

  • Farväl till Chrome Notification Center

Relaterade Artiklar

Back to top button