Google kommer också att erbjuda en Pro-version av sin surfplatta, men det är inte för nu

Pixel surfplatta

Några månader efter att han tillkännagav sin storslagna återkomst till världen av tabletter med sin Pixel Tablet arbetar Google redan på en Pro-version.

Det återstår att se när den släpps.

Pixel Tablet: en tillgänglig surfplatta…

I maj förra året, under sin Google I/O-konferens, presenterade Mountain View-företaget Pixel Tablet, vilket markerar dess återkomst till Android-surfplattan. Företaget hade faktiskt övergett denna sektor under några år och hade antytt att det inte skulle återvända till det. Nytt bevis på att man aldrig ska säga aldrig.

Denna Pixel-surfplatta, planerad till 2023, kommer framför allt att vara avsedd för mycket allmänt bruk. Om vi ​​har väldigt lite information om det, har vi dock några element som gör att vi kan föreställa oss att det inte är avsett att rubba koderna för surfplattor på Android-sidan. Kameran sägs likna den ombord på Pixel 6a och företaget vill att dess enhet ska integrera mellanliggande hårdvara för att hålla kostnaderna så låga som möjligt.

Men var säker. Om du hoppades på en mer tekniskt avancerad surfplatta från Google, vet att företagets planer inte bör begränsas till enbart denna Pixel Tablet. En ny modell, mer utvecklad, skulle verkligen finnas i lådan.

… i väntan på en Pro-modell?

Idag är Apple den obestridda ledaren på surfplattmarknaden. Cupertino-företaget har obestridligt kunnande när det gäller enheter avsedda för proffs (men inte bara), iPad Pro är en absolut referens inom området. Detta verkar dock inte skrämma Google. Tillverkaren, som försiktigt tog sina första steg in i världen av mellanklass smartphones, lyckades snabbt avslöja omfattningen av sina talanger när det gäller high-end. En bedrift som jätten tänker upprepa med tabletterna?

Informationen kommer till oss direkt från 9to5Googlesom grävde fram bevis för att det finns en annan Pixel Tablet-modell med kodnamnet ” tangorpro “. Som en påminnelse kallades surfplattan som tillkännagavs i maj förra året ” tangor “, lämnar därför väldigt lite utrymme för tvivel om att detta nya kodnamn hänvisar till en Pixel Pro. För att stödja detta, 9to5Google tillägger att namnet som ofta används för Pixel Tablet är inget annat än ” t6 och att den nya Android 13-betan innehåller referenser till en viss ” t6pro “… Sa du slump?

Egenskaper och datum är fortfarande okända

När det gäller de tekniska egenskaperna hos denna Pixel Tablet Pro får vi nöja oss med rykten och spekulationer för tillfället. Vi kan dock lätt föreställa oss att denna modell kommer att ha mer RAM eller till och med en bättre skärm. Slutligen, kom ihåg, i juni förra året pratade vi om möjligheten att Pixel Tablet kunde konkurrera med iPad efter att ha sett stöd för USI-stöd (Universal Stylus Initiative), vilket gör det möjligt att göra användningen av pennor universell. Därför, i en logik för att optimera produktiviteten, kan detta tillbehör mycket väl vara det perfekta verktyget för en Pro-surfplatta.

För närvarande har vi ingen exakt information om releasedatum. Men ändå enligt våra kollegor från 9to5Google, det kan planeras så tidigt som nästa år (förmodligen inte före årets slut). Hur som helst, företaget ger oss ett möte den 6 oktober för sin Made By Google-konferens. Kanske kan vi hoppas på några överraskningar där?

Källa: 9to5Google

Relaterade Artiklar

Back to top button