Google kommer att ta bort alla appar som använder den här funktionen, för din integritets skull

Smartphone Google © © Daniel Romero / Unsplash

Reglerna har ändrats. Från och med den 11 maj 2022 kommer Google att förbjuda alla tredjepartsappar för samtalsinspelning på Google Play Butik. Mountain View-företaget vill stärka säkerheten och sekretessen för sina användare.

Samtalsinspelning ses av många som en cool funktion som är unik för Android. Tillverkare som erbjuder denna funktion kommer att besparas.

Bultdragning

Google vill sätta stopp för existensen av de många applikationer, mer eller mindre populära, som låter dig spela in samtal som en ljudfil på din telefon. Denna praxis är inte förenlig med Accessibility API, enligt företaget. Som ett resultat, från och med den 11 maj, kommer applikationer som fortfarande erbjuder att ta emot samtal att tas bort från Googles applikationsbutik.

Utöver en ständigt strängare policy för användarnas säkerhet, är det särskilt de juridiska skillnaderna mellan länderna som utgör ett problem för Google. Vissa regioner i världen förbjuder samtalsinspelningsfunktioner, medan andra tillåter det. Frankrike tolererar det på ett villkor: att ha samtycke från de två medlemmarna i samtalet (artikel 226-1 i strafflagen).

Uppenbara gränser

Om Google vill ta bort applikationer som låter alla spela in telefonsamtal är det svårt att tro att företaget kommer att lyckas på kort sikt. För det första är detta en Play Butik-specifik förändring. Appar som laddas ner från en annan appbutik kommer fortfarande att kunna fungera och tillhandahålla samma tjänst.

Dessutom påverkas inte de få tillverkare (som Xiaomi) som förinstallerar en inspelningsfunktion. En av skillnaderna är att en tredjepartsapplikation måste få behörigheter, ofta från en inbyggd motsvarighet.

Om applikationen är standardtelefonapplikationen för smarttelefonen och den också är förladdad, är tillgänglighetsbegäran inte nödvändig för att komma åt den inkommande ljudströmmen och därför kommer det inte att bli något “förseelse” säger Google.

Om samma ämne:
Avinstallera brådskande dessa 11 applikationer från Google Play Butik som hämtar dina data

Källa: Android Authority

Relaterade Artiklar

Back to top button