Google kommer att stänga Hangouts i november med en migrering till Google Chat

© Google

Hangouts hade varit på lånad tid i över tre år. Vi vet nu hans dödsdatum: november 2022. Snabbmeddelandetjänsten debuterade i maj 2013.

Stängningen av Hangouts till förmån för Google Chat hade beslutats sedan oktober 2020. Idag specificerar Google den slutliga tidtabellen. Senast nästa november måste alla användare ha migrerat till Google Chat.

Många etapper

De som använder Workspace har experimenterat med Google Chat sedan februari. Från och med nu kommer alla användare att tvingas byta till Google Chat.

De första som drabbas är de som använder Hangouts på sin smartphone. Just nu kommer de sannolikt att se en skärm i appen som uppmanar dem att byta till Google Chat, både i appen och via Gmail. Samma incitament för dem som använder Chrome Hangouts-tillägget: de kommer att uppmanas att byta till Google Chat-tillägget. Faktum är att Hangouts i Gmail Web växlar automatiskt till Chatt i Gmail från och med juli.

Medan Google uppmuntrar alla att byta till Chat så snart som möjligt, säger företaget att Hangouts Web kommer att förbli tillgänglig och i drift till nästa november. De senaste aviseringarna kommer att skickas senast en månad före bytet från Hangouts Web till Chat Web.

Ladda upp din data före november, för säkerhets skull

Mountain View-jätten specificerar att i princip kommer alla konversationer att överföras från Hangouts till Chat automatiskt. Ändå rekommenderar han de som verkligen vill behålla en kopia av sin Hangouts-data att ladda ner den via Google Takeout innan deadline i november.

För att få dig att acceptera denna mer eller mindre påtvingade migration lägger Google flera argument på bordet. Företaget försäkrar att Google Chat erbjuder en mer modern och integrerad upplevelse i Google Workspace. Dessutom hävdar företaget att det har ” stora ambitioner för framtiden för Chat med tillägg av nya funktioner under de kommande månaderna.

Google anser redan att Chat är roligare och rikare än Hangouts, och att tjänsten erbjuder ” bästa sätten att ansluta och samarbeta “. Han nämner också möjligheten att integrera GIF-filer eller, i ett annat register, Mellanslagett utrymme ägnat åt samarbete.

© Google

Spaces © Google

Om samma ämne:
Google Talk-meddelanden kommer att dö, och den här gången är det sant

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button