Google Keep vs Evernote: Vilken är bättre?

Vi lever i informationsåldern. Eftersom mer och mer data kommer in på internet varje dag, blir det svårt att hålla reda på viktiga detaljer. Mycket av det du stöter på är bara buller, men hur gör du anteckningar på ett tillförlitligt sätt utan att avbryta den aktuella uppgiften?

Både Evernote och Google Keep erbjuder lösningar på just detta problem, men vilken är bättre? Denna guide kommer att täcka Google Keep och (Google Keep vs) Evernote för att hjälpa dig att fatta rätt beslut.

Användargränssnitt(Användargränssnitt)

När det kommer till anteckningar är det få saker som är viktigare än användargränssnittet. Att organisera dina anteckningar och snabbt kunna hitta dem är avgörande för din produktivitet. Med det i åtanke Google Keep och Evernote(Google Keep och Evernote) är helt olika.

Google Keep ordnar anteckningar i formuläret klistermärken(note fashion) , vilket gör att användare kan se en snabb översikt över innehållet i varje anteckning med ett ögonkast. Användare kan skapa fyra olika typer av anteckningar: text, bild, bild och listor. Du kan också lägga till påminnelser till anteckningar, tagga dem Färg(färgkod) och skapa dina egna taggar.

Google Keep enkelt, utan en massa onödiga ringsignaler. Det ger användarna ett enkelt sätt att göra anteckningar och mer.

När det gäller att söka efter anteckningar har användare två alternativ: visa som rutnät(Grid View) som standard och visa som lista(Listvy) . Användare kan också sortera vanliga anteckningar och påminnelser. Användare måste också använda anpassade taggar för sortering.

Evernote organiserad mer som en traditionell anteckningsbok och har mycket mer sofistikerade funktioner än Google Keep . Anteckningar är organiserade i olika anteckningsböcker, som sedan kan delas in i olika sektioner. Varje anteckning har över ett dussin mallar, flera formateringsalternativ, taggar och mer.

Organisationen är också mycket mer anpassningsbar. Användare kan sortera anteckningen efter datum skapad eller uppdaterad, efter titel och tagg. Evernote-användare(Evernote) Ytterligare funktioner är tillgängliga, men kräver ett abonnemang.

Samarbete(Samarbete)

Samarbete är den näst viktigaste delen av anteckningar. Använder sig av Google Keep och (Google Keep vs) Evernote för professionella eller studentarbeten ska användare kunna arbeta tillsammans och se samma anteckningar.

Google Keep gör samarbete lika enkelt som att dela Google Dokument(Google Doc) med vem som helst. Inuti lappen finns en ikon med ett plus bredvid. Klicka här och gå in E-postadress(e-postadress) till medförfattaren. När den har bjudits in kan medförfattaren visa och redigera anteckningen.

Evernote gör samarbetet lite svårare. Att dela anteckning eller arbete(notera eller arbeta) med någon annan, tryck på ” Dela med sig(Dela)” i det övre högra hörnet på skärmen och gå in namn eller e-postadress(namn eller e-post).

Användare kan också skapa delade länkar som gör det möjligt för medarbetare att se och redigera anteckningar. Denna process kräver dock flera fler steg än Google Keep .

Tillägg och användarvänlighet(Tillägg och användarvänlighet)

En av de många styrkorna med tjänster som t.ex Google Keep och Evernote(Google Keep och Evernote) är hur enkelt det är för användare att spara webbplatser, bilder och videoklipp från Internet. Om du stöter på något relaterat till din forskning behöver du inte kopiera länken och skapa en ny anteckning. Bara(Bara) klicka på tilläggs- eller tilläggsikonen för att automatiskt skapa en anteckning.

Och kl Google Keep och Evernote(Google Keep och Evernote) det finns tillägg som fungerar i Google Chrome och Firefox(Google Chrome och Firefox). Det finns även ansökningar om Android och iOS, som utökar denna funktion till mobilanvändare.

Google Keep skapar automatiskt en anteckning när du aktiverar tillägget, men ger dig möjlighet att titulera anteckningen och inkludera detaljer om vad anteckningen innebär. Det snabbt och enkelt(snabbt och enkelt), vilket är precis vad många användare behöver när de letar efter forskning.

Evernote webbklippare(Evernote Web Clipper) fungerar ungefär likadant, men ger användarna fler alternativ när de sparar innehåll. Du kan spara klippet som en artikel, en förenklad artikel, en hel sida, ett bokmärke eller en skärmdump. Du kan också lägga till anpassade taggar och välja en anteckningsbok att spara innan du slutför ditt val.

Som förut, Evernote lägger till fler steg och alternativ till en enkel process. Om du vill ha ett större urval av sätt att spara anteckningar, Evernote är vad du behöver, annars Google Keep vinner i enkelhet.

Integration(Integration)

Google Keep lätt att integrera med andra Produkter (Produkter)Google . Du kan öppna Håll dig från andra appar för att göra anteckningar utan (Ha kvar)går ut(Googles ekosystem) från en tjänst du redan använder .(Evernote) kan vara ett bättre val.

Evernote Integreras med ett antal tredjepartsapplikationer, inklusive gmail , Syn , säljkår , Slak och många andra. Även om Evernote inte är lika bekvämt eller lätt att använda som Google Keep-integreringen, Evernote mer inriktad på avancerade användare.

Google Keep vs Evernote: Vilken är bättre?(Google Keep vs Evernote: Vilken är bäst?)

I slutändan har båda programmen kraftfulla funktioner som gör dem värda att kolla in. Ändå, Google Keep är en anteckningsapp, medan Evernote kan användas till lagarbete(teamsamarbete), utarbetande av dokument och mycket mer. Google Keep bäst för studenter eller andra anteckningsentusiaster medan Evernote mer lämplig för professionell användning.

Du använder Google Keep eller Evernote(Google Keep eller Evernote) ? Som(Vilken) anteckningstjänst föredrar du och finns det ett bättre alternativ? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Vi ligger i en tid av information. När mer och mer data strömmar in på internet dagligen, blir det en kamp att spåra relevanta, relevanta detaljer. Mycket av det du stöter på är bara buller, men hur gör du anteckningar på ett tillförlitligt sätt utan att avbryta uppgiften?

Både Evernote och Google Keep tillhandahåller lösningar på just det problemet, men vilket är det bästa alternativet? Den här guiden kommer att dela upp Google Keep vs Evernote för att hjälpa dig att fatta rätt beslut.

användargränssnitt

När det kommer till anteckningar är få element viktigare än användargränssnittet. Att organisera dina anteckningar och kunna hitta dem på ett ögonblick är avgörande för din produktivitet. Med det i åtanke är Google Keep och Evernote ganska olika.

Google Keep organiserar anteckningar på ett post-it-anteckningssätt, så att användarna kan se en kort sammanfattning av vad varje anteckning innehåller med en blick. Användare kan skapa fyra olika typer av anteckningar: text, bild, ritning och listor. Du kan också lägga till påminnelser till anteckningar, färgkoda dem och skapa anpassade taggar.

Google Keep är enkelt, utan en massa onödiga klockor och visselpipor. Det ger användarna ett enkelt sätt att göra anteckningar och lite annat.

När det gäller att hitta anteckningar har användare två alternativ: standardrutnätsvyn och en listvy. Användare kan också sortera mellan vanliga anteckningar och påminnelser. För att sortera funktioner utöver detta måste användarna använda anpassade taggar.

Evernote är organiserad mer som en traditionell anteckningsbok och har mycket mer komplexa funktioner än Google Keep. Anteckningar är organiserade i olika anteckningsböcker, som sedan kan delas upp ytterligare i olika sektioner. Det finns mer än ett dussin mallar att välja mellan för varje anteckning, flera formateringsalternativ, taggar och mycket mer.

Organisationen är också mycket mer anpassningsbar. Användare kan sortera efter datum då anteckningen skapades eller datum då den uppdaterades, efter titel och tagg. Fler funktioner är tillgängliga för Evernote-användare, men detta kräver ett abonnemang.

Samarbete

Samarbete är den näst viktigaste delen av anteckningar. När du använder Google Keep vs Evernote för professionellt arbete eller studentarbete måste användarna kunna arbeta tillsammans och se samma anteckningar.

Google Keep gör samarbete lika enkelt som att dela ett Google-dokument med någon. Inuti anteckningen finns en ikon med ett plussymbol bredvid. Klicka på detta och skriv in e-postadressen till medarbetaren. När de har fått inbjudan kan samarbetspartnern visa och redigera anteckningen.

Evernote gör samarbetet lite svårare. Om du vill dela en anteckning eller arbeta med någon annan klickar du på dela med sig knappen längst upp till höger på skärmen och ange deras namn eller e-postadress.

Användare kan också skapa delbara länkar som gör det möjligt för medarbetare att se och redigera anteckningar. Som sagt, processen kräver flera fler steg än vad Google Keep gör.

Tillägg och användarvänlighet

En av de många styrkorna med tjänster som Google Keep och Evernote är hur enkelt det är för användare att spara webbplatser, bilder och videoklipp från webben. Om du stöter på något som är relevant för din forskning behöver du inte kopiera länken och skapa en ny anteckning. Klicka bara på tilläggs- eller tilläggsikonen för att automatiskt skapa en anteckning.

Både Google Keep och Evernote har tillägg som fungerar i Google Chrome och Firefox. Det finns även appar för Android och iOS som utökar denna funktionalitet till mobilanvändare.

Google Keep skapar automatiskt en anteckning när du aktiverar tillägget, men det ger dig möjlighet att namnge anteckningen och inkludera detaljer om vad anteckningen innebär. Det är snabbt och enkelt, vilket är precis vad många användare behöver när de söker efter forskning.

Evernote Web Clipper fungerar på ungefär samma sätt, men det ger användarna fler alternativ när de sparar innehåll. Du kan spara ett klipp som en artikel, en förenklad artikel, en helsida, ett bokmärke eller en skärmdump. Du kan också lägga till anpassade taggar och välja vilken anteckningsbok du vill spara den i innan du slutför ditt val.

Som tidigare lägger Evernote till fler steg och alternativ till en annars enkel process. Om du vill ha fler valmöjligheter i hur anteckningar sparas är Evernote rätt väg att gå – annars vinner Google Keep i enkelhet.

integration

Google Keep integreras sömlöst med andra Google-produkter. Du kan öppna Keep från andra applikationer för att göra anteckningar utan att lämna tjänsten du redan är i. Om du främst arbetar inom Googles ekosystem är detta perfekt för dig – men om andra appar är en del av ditt rutinmässiga arbetsflöde kan Evernote vara det bättre valet.

Evernote integreras med ett antal tredjepartsapplikationer inklusive Gmail, Outlook, Salesforce, Slack och många fler. Även om det inte är lika strömlinjeformat eller lätt att använda som Google Keeps integration, vänder sig Evernote mer till avancerade användare.

Google Keep vs Evernote: Vilken är bäst?

I slutändan har båda programmen kraftfulla funktioner som gör dem värda att överväga. Google Keep är dock mer strikt en anteckningsapp, medan Evernote kan användas för teamsamarbete, utarbetande av dokument och mycket mer. Google Keep används bäst av studenter eller mer tillfälliga anteckningsskrivare, medan Evernote är mer hemma i ett professionellt sammanhang.

Använder du Google Keep eller Evernote? Vilken anteckningstjänst föredrar du och finns det ett bättre alternativ där ute? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button