Google kan snart presentera en ny Chromecast

Google Chromecast test_6 © Matthieu Legouge

En ny modell av Chromecast
kan tillkännages av Google under de kommande veckorna.

Efter FCC-anmälan av en trådlös streamingenhet märkt Google LLC, blir möjligheten till en ny Chromecast verklig.

Läs också:
Den senaste Chromecast-uppdateringen förbättrar uppspelningen av 4K- och Dolby Atmos-innehåll

En insättning relaterad till en ny Chromecast?

FCC (Federal Communications Commission), som reglerar telekommunikation, välkomnade nyligen en ny ansökan. Numrerad A4RG3AL9, denna ansökan nämner en produkt “GJQ9T” definierad som “Wireless Streaming Device”.

Googles nya Chromecast-arkiv © FFC.gov

Du behöver inte leta särskilt långt för att göra kopplingen mellan Google och den berörda typen av produkt: ja, vi tänker alla på en ny modell av Chromecast. Googles innehållsströmningsnyckel, som ansluts till HDMI på vilken skärm som helst som är utrustad med denna port, kan utvecklas igen.

Lagringsplats nytt Chromecast Google © fccid.io

Ändå är pincett alltid i sin ordning för denna typ av insättning. Två huvudorsaker förklarar detta steg tillbaka. Å ena sidan, så länge Google inte formaliserar något, kan vi inte vara säkra på att det verkligen är en Chromecast. Å andra sidan registrerades Googles senaste strömningsdongelmodell under kategorin “interactive media streaming device”, därför annorlunda än produkten med nummer GJQ9T vi pratar om idag.

Oavsett om det handlar om att Google ska erbjuda en mer kraftfull klassisk Chromecast eller en modell dedikerad till sin Stadia-plattform kommer vi att veta mer under de kommande veckorna, om denna insättning verkligen är relativt vad vi föreställer oss.

Källa: Android-polisen

Relaterade Artiklar

Back to top button